България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Съвети за отслабване 1 до 10

Прочитания: 551
27.11.2012 09:11 по статията работи: Боян Кърпачев

Или как да изгорим повече мазнини

Не, че по принцип обичаме да обобщаваме и говорим като последна инстанция, но сме ви подготвили няколко съвета за горене на мазнини, ефективност на тренировките и още нещо.

 

1. Тичане му е майката. Хората, които тичат поне 4 часа на седмица горят повече калории, дори когато не спортуват, в сравнение с останалите хора. И това е научно доказано и описано в доклад на Медицинския Факултет на университетa Йейл.


2. Разкърши се отначало. Учени от университета в Ню Джърси са открили интересна зависимост. Ако си давате повече зор в първата половина на тренировката ще изгорите 23% повече калории, отколкото ако го направите във втората половина. Струва си да се опита.

 

3 и 4. По-усилено и по-бързо. Това е малко сложно за обяснение, но има логика. Ако в продължение на 40 минути задържите сърдечната дейност на 80% от потенциала му, то може да разчитате на ускорен метаболизъм през следващите 19 часа. И не само това. Бихте ускорили метаболизма си и ако за по-кратко време се натоварвате на 75% от възможностите си в сравнение с по-дълга тренировка с 50% натоварване. Разкритията са направени от учени на Щатският университет на Колорадо.

 

5 до 7. Вдигайте... тежести... бавно. Повече мускули означава ускорен метаболизъм. Тренировките за сила ще ви помогнат да изгорите голямо количество мазнини, а, ако вдигате тежестите много бавно ще увеличите физическата си сила с до 50%.

Професорите от Университета на Западна Вирджиния дават още един съвет: за предпочитане са дъмбелите. Вдигането на дъмбели натоварва повече мускулни групи от колкото използването на фитнес уреди.


8. По-бързо, по-бавно. Редуването на висока с ниска интензивност на кардио упражненията доказано повишава ефекта при горенето на килограми.

 

9. Качване на килограми (буквално). Носене на допълнителни тежести по тялото (до 10% от собствената ви маса) по време на ходене ще увеличи с 8% горенето на калории.


10. Слушайте диско, не класическо. Британски учени са стигнали до заключението, че хората бягат по-бързо и влагат повече енергия, докато слушат музика с бързо темпо. Така, че без Брамс по време на тренировка.

 

Очаквайте продължение...

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване