България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Вредни навици във фитнес залата

Прочитания: 498
10.09.2014 09:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Много хора тренират постоянно, но упражненията им не дават реални резултати. За жалост това се случва поради разпространени вредни навици. Ако искате да подобрите тренировките си прегледайте вредните навици, от които трябва да се отървете. 

 

 

1. Разпилявате се


Когато отивате да тренирате трябва да се фокусирате върху упражненията, а не върху външния си вид или нещо друго. Много хора прекарват половината време в залата пишейки на телефона си или говорейки с някой приятел. Не се размотавайте! Вие сте дошли с ясна цел, ако разпилявате вниманието си постоянно няма да имате ефективна тренировка.

1383338

 

2. Състезавате се


Не се опитвайте да се конкурирате с другите хора, посещаващи залата. Вие сте там заради вас. Не се намирате на състезание. Единствения човек, с който трябва да се сравнявате сте вие вчера. Когато правите упражнение го извършвайте с темпо, което отговаря на вашите възможности. По този начин ще увеличите издръжливостта си. 

 

 

3. Отказвате се лесно


Не използвате силите си на максимум. Трябва постоянно да предизвиквате себе си и волята си. Дори и да е трудно, не трябва да се отказвате. Ако не повишавате броя на повторенията, няма как да промените физиката си. 

1383339

 

4. Пиете много спортни напитки


Да определено трябва да се хидратирате, но не прекалявайте със спортните напитки. Не забравяйте, че водата е много полезна за тялото ви, особено по време на тренировки. Спортните напитки може да ви дават тласък и енергия, но те са пълни със захар и калории. Ако имате нужда от енергия по време на тренировки внимавайте каква храна приемате, преди посещението на фитнес залата. 

 

 

5. Правите едни и същи упражнения


Рутината убива мотивацията ви. Освен, че ви отегчава, повтарянето на едни и същи упражнения не ви помага да разгърнете пълни си потенциал. Цялото тяло на човек е изградено от мускули. Работете за всички! Не се ограничавайте само с няколко мускулни групи.

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: news.health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване