България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Училище за приключения "Reverso"

Прегледан 766 пъти
Бъди първият, ДОБАВИЛ В ЛЮБИМИ
Адрес: София, София, ул. „Гурко“ 34
Тел.: 02 980 57 67;0886 50 53 14;0888 77 99 79
Email: mail@reverso.bg
Подходящо за деца на възраст от 7-12, 13-18 години
Условия за хора с увреждания: НЕ
Спортове
Катерене
Обща информация

За да се появи и оформи организацията каквато е в момента, ни помогнаха различните курсове в пещерно-алпийските клубове, които завършихме преди време. Те ни бяха нужни за да продължим по все по-сложните маршрути в пещерите и планините.

Тогава откривахме един нов, магнетичен живот изпълнен с приятелства и радости, които долу в градовете бяхме пропускали.
Осъзнахме, че това до което сме се докоснали и сме научили е безсмислено само по себе си, ако не го споделим.

Така активният спорт отстъпи място на детските курсове: пещерни, алпийски, преходи в планините, ски-училища – предавахме любовта си към природата и знанията, които имахме на младите хора търсещи нещо ново.
Логично следващият етап беше обучението и работата ни като инструктори към международните “школи за приключения”. Там натрупахме опит, който е изключително ценен за нас и осъзнахме, че можем да бъдем много полезни, с това което умеем.

Когато създавахме организацията през лятото на 2003г. се ръководехме ясно от идеята за това какво можем да предложим на децата, като обучение, “приключения” и безопасност.Тогава решихме да не чакаме, а да създадем едно ново “Училище за приключения”, което да дава шанс на децата да открият своите преживявания сред нови приятели и познания.

Какво означава “Реверсо”? – Да продължаваш! Ако се наложи да спираш тук и там за да научиш нещо, даже да се върнеш ако си го забравил, но да не се отказваш, а да продължаваш неизменно напред, защото според нас пътища има много и всеки си ги избира, но посоката е една ”Напред”.
Логото ни е израз на нашето разбиране, че този процес се извършва “стъпка по стъпка”, защото човек преминава през този свят учейки се и давайки на другите, и понякога се налага да направи крачка назад, за да извърши две НАПРЕД.

Локация на картата
Съобщи за неточност
подобни места за спортуване
Алпийски клуб "Млад дихател"  3 |
Зала за спортно катерене Гравити  4 |
Стена за спортно катерене "СУ" |
Boulderland зала за катерене |
Всички места за спортуване
Коментари
Най-нови
Най-стари
1
Иракли 26.08.2013 12:08:11
Това са хора,които унищожават съществуващ бивак(най-красивия) в местност Иракли,без ясна причина и цел,но може би на нас добронамерените хора е не възприемлива тяхната скрита цел.Това искам да го напиша за да го прочетат всички родители,които ще пуснат децата си в ръцете на тези хора.За мен такива хора и техните действия са непонятни.Бях на Иракли тази година 2013 в интервала от 15-25 август и просто един човек от тяхната организация дойде и разруше нещо направено с любов,което не пречеше на никой.
Отговори 0 0
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!