България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Спортен комплекс "Академика" IV км, басейн

Прочитания: 6416  16
29.06.2012 11:06 по статията работи: Sportuvai.bg

“Спортен комплекс Академика IV км” разполага с голяма и малка многофункционална спортна зала, закрит басейн, фитнес и открит комплекс за мини-футбол с 4 отделни игрища

Комплексът е построен и открит специално за провеждането на втората Универсиада през далечната 1961 година, т.е. тази година се навършват 51 години от построяването му. Към момента "Спортен комплекс Академика IV км” разполага с голяма и малка многофункционална спортна зала, закрит басейн, фитнес и открит комплекс за мини-футбол с 4 отделни игрища.

 

Басейнът в комплекса е стандартен 25-метров с 5 коридора.

 

На басейна на "Спортен комплекс Академика IV км” провеждат заниманията си по плуване 5 софийски университета – Софийски университет, УНСС, Нов български университет, Медицински университет и Университет по архитектура, строителство и геодезия. Отделно, базата се ползва и от Училищен спортен клуб "Мишо Николов”, Клуб "Академик” и Плувен клуб ЦСКА към Националното спортно училище. Освен това, на басейна се провежда и безплатното начално обучение на деца по програма "Научи се да плуваш” на Министерство на физическото възпитание и спорта, под ръководството на Емил Стойнев, треньор на националния отбор по триатлон.

 

Всичко това, плюс свободния достъп, води до това през активния сезон посещаемостта на басейна да е умопомрачителните 2 000 човека на седмица.

 

На 6-ти юли басейнът затваря врати за планов ремонт и подмяна на филтрите за водата, но септември отваря отново и заработва под пълна пара(или поне 26° С). Цените за граждани са 7 лв. на посещение, 56 лв. за 8 посещения, 72 лв. за 12 и 80 лв. за 16. Учащите се възползват от намаление и цените са съответно 5, 40, 48 и 56 лв.

 

Ето и видеото за басейна и откритият урок по плуване, проведен от Емил Стойнев:


 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване