България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Световен ден на снега - Витоша зимен фест 2017

Прочитания: 509
11.01.2017 12:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Хижа "Алеко" - Витоша

София - Европейска столица на спорта" стартира годишната програма от активности за 2017-а с Витоша Зимен Фест.


Празникът е насрочен за 21 януари, събота, от 11 ч. на Меча поляна до х. Алеко и отбелязва Световния ден на снега.

Програмата за Феста предвижда много демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. На Меча поляна ще бъде нареден паралелен слалом, по който децата да могат да тестват уменията си. Ски-учители от "Витоша ски” ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си. Наред с надпреварата по ски-бягане, всеки ще може да се пробва безплатно с "писалките". Състезанието по ски-алпинизъм ще бъде от долна до горна станции на лифта за писта Витошко лале и ще определи националния отбор.

Надпреварата по зимно спускане с велосипеди за време ще бъде дебютна за планината, а и изобщо за България. Предвидени са още множество игри и конкурси: за направа на снежна фигура, за най-атрактивен карнавален костюм и визия, за най-голяма снежна топка, теглене на въже и др. Ски-учители ще направят снежно шоу.

Фестът включва още планинарски песни и танци на импровизираната сцена. Организатори на празника, наред с Фондация "София – Европейска столица на спорта", са Столична Община, БФ ски, Витоша ски АД, Сдружение "Маратон”, БКС, Българска федерация по катерене и алпинизъм.

--------------------
Деня на снега се чества в 42 държави и е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставят. Целта е да се мотивират децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления. Тази зима очакваните участници са над 800 000.

Мотото на Световния ден на снега "Открий, забавлявай се, изживей" е свързано с незабравимите срещи със зимните спортове. Глобалната инициатива се организира за шести път и обединява 472 празнични, спортни и забавни събитията в световноизвестни зимни центрове.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване