България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Общински Яхт Клуб "Созопол"

Прегледан 1324 пъти
Бъди първият, ДОБАВИЛ В ЛЮБИМИ
Адрес: Созопол, гр. Созопол, ул. Рибарска №6
Тел.: 056 844712, 0888 612835
Email: galdibishkov@abv.bg
Подходящо за деца на възраст от 7-12, 13-18 години
Условия за хора с увреждания: НЕ
Спортове
Ветроходство
Обща информация

СНЦ”Общински Яхт Клуб Созопол” е правоприемник на СНЦ„Яхт Клуб Яхтинг БГ” и е пререгистриран в сдружение с идеална цел в обществена полза на 26.05.2011г.

Основни цели на сдружението са: развиване и насърчаване на морския спорт и туризъм с ветроходни яхти и други плавателни съдове на територията на Община Созопол и на територията на Р.България.Популяризира и масовизира ветроходството , издига спортното майсторство и създава условия за постигане на високи спортни резултати.

Начало на дейността: от месец март 2011г. започна обучение по ветроходство на деца към клуба в две групи – начинаещи и напреднали във възрастовия диапазон 8-12 години. Начинаещите са група от около 20 деца , а напредналите , които представляват представителния отбор на клуба 10-12 деца.Интереса у родители и деца е много голям и резултатите са отлични за първото лято на подготовка в клуба.

Резултатите на представителният отбор са показателни за добре организираната и проведена подготовка.Участвахме в десет регати включени в календара на БФВетроходство от , които две международни и спечелихме 2 златни , 5 сребърни и 10 бронзови медала.

От 15 до 17.юли 2011г. клуба организира Първата ветроходна регата „Света Марина Созопол 2011” , която върна ветроходните състезания в най-морския град на България.(информация за регатата в раздел регата „Света Марина Созопол 2011”).

Всичко , което постигнахме до тук е заслуга на много хора , които помогнаха за реализацията на проекта СНЦ”ОЯК Созопол”.

Всеотдайността на ръководството и треньора , ентусиазма на децата и родителите , подкрепата на дарители и приятели са факторите , без които не можехме да се справим така добре.

Локация на картата
Съобщи за неточност
Всички места за спортуване
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!