България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Йогуртът помага за отслабването

Прочитания: 427
07.09.2014 10:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: foter.com

Според проучване на американската асоциация по храните, пробиотиците, които се съдържат основно в йогурта и млечните продукти, помага при губенето на тегло. Това е така, защото те са полезни за стомаха ви и подпомагат дейността на ензимите, чиято дейност е да разграждат храната.

Освен това йогуртът помага да се намали подуването в стомаха, което е много неприятно и много трудно се премахва. Друга полза за здравето, която носи йогуртът е регулирането на нивото на кръвната захар. Регулирането на това ниво ни пречи да се чувстваме постоянно уморени и ни дава енергия.

В изследването са взели участие 75 души с наднормено тегло, които са разделени на групи и за 2 месеца са подложени на различни диети. Едната група е яла по 200 грама йогрурт на ден и е подложена на нискокалорична диета, а другата е подложена само на нискокалорична диета. Резултатите показват, че тези, които са употребявали йогурт в продължение на 1 седмица са показали по-добри показатели.

След 8-мата седмица на експеримента хората, които са яли по 1 кофичка йогурт на ден са показали, че са отслабнали с 2 килограма, а тези без йогурта, само с 1 килограм. Това изследване показва, че йогуртът е една от идеалните съставки за вашата диета.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Womenshealthmag
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване