България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Дамските грешки във фитнеса

Прочитания: 517
11.01.2017 11:01 по статията работи: Стефан Крекманов

Спокойно, дами, поправимо е

Източник: photl.com

Винаги е добре, когато правим нещата без грешка, но това се случва рядко. Що се отнася до тренировката, там не бива да има грешки. Все пак се тренира с някаква цел и всяка грешка пречи за достигането на целта. Ето няколко съвети за жените как да подобрят тренировката си.

 

1. Без дъмбели

 

Въпреки че много жени разбират ползата от тренировките с тежести, все още чуваме притесненията на жени, които избягват гирите, за да не станат едри. Тренировките с тежести, особено за жени около 40 години, мога да оформят тялото и да увеличат чистата мускулна маса. Помислете за достатъчно тежести или достатъчен брой повторения, за да може мускулите ви да се изморят. Умората прави мускулите по-силни.

 

2. Придържане

 

Това, че има парапети на всеки един кардио уред, не значи, че трябва да се държите за тях. Когато се държите, изключвате основната част от мускулите за баланс и координация. Това означава, че резултатите от тренировката ви няма да са оптимални. Опитайте се да останете изправени с прибран корем. И помнете, по-добре да паднете, отколкото да нямате пълна полза от тренировката. :)

 

3. Без огледало

 

Понякога наистина нещата не са за гледане, но за да се оправят трябва да ползвате огледалото. То дава чудесни наставления. Помага да видите нещата отстрани и да направите корекции при нужда. Мъжете го правят постоянно – концентрират се и следят всяко свое движение. Престанете да си мислите, че следят вашите и си ги следете сами!

 

4. Гориво след тренировка

 

Мъжете го правят правилно. Пият протеинова напитка веднага след тренировка. Повечето жени я пропускат, защото не осъзнават значението и. Протеиновата напитка помага за възстановяването на мускулите, както и на метаболизма да гори повече калории. Нещо, което е важно за един красив силует. Осигурявайте на тялото поне 15 гр. протеин след всяка тренировка.

 

5. Кардио мечтата

 

Всяка жена си мечтае докато тренира да чете книга или гледа телевизия. Не е погрешно, но все пак когато го правите намалявате изгарянето на калории, заради липсата на съсредоточеност върху движенията и сте хванали дръжките, за да се фокусирате върху телевизора. И автоматично трябва да удвоите продължителността на тренировката. Направете тренировката си ефективна и си дайте зор. Увеличете темпото за малко и след това се върнете на старото. Интервалите правят две важни неща. Увеличават аеробния ви капацитет и изгарят повече калории, отколкото при еднообразното трениране.

Източник: Huffingtonpost
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване