България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Бадминтон клуб „Левски“ - Люлин

Прочитания: 1463  6
30.07.2012 10:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Визитка
 18 |
5
Още по темата

Гостувахме на един от над 40-те клубове на ОСК "Левски", а именно Бадминтон клуб "Левски" - Люлин. Наш любезен домакин беше Поли Костадинова, треньор в клуба от 6 години. Благодарим :)

 

Старши треньор на клуба е Орлин Цветанов, а тренировките се провеждат във физкултурния салон на 27 СОУ "Академик Георги Караславов" в град София.

 

Похвален е факта, че залата е отдадена безвъздмезно, но не може да не отчетем нуждата от спешен ремонт на съоръжението. Определено условията не отговарят на ентусиазма и възможностите на спортистите, които тренират в нея. 

 

Тренировките се провеждат в следобедните часове през учебната година, когато залата е празна и не се провеждат учебни занимания. Целогодишно в клуба тренират от 30 до 50 деца. Младите таланти идват от Ученическата спортна школа в училището, под ръководството на Ивайла Боева.

 

Възпитаниците на школата на "Левски" – Люлин са постигнали сериозни успехи, а Мария Делчева и Димитър Янакиев са печелили републикански първенства, участват на Балканиади и са в детските и юношеските национални отбори.

 

Само още един пример ще дадем - състезател на клуба е Петя Неделчева, единствената ни представителка в този спорт на Олимпиадата в Лондон.

 

И ще завърша с едно изречение на Поли: "Нека вкараме децата в залата, тук се възпитават, не само спорта, но и духа!"

 

Още информация за Бадминтон клуб "Левски" - Люлин ще намерите ТУК.

 

А ето и видео от тренировката на 23 юли, която заснехме:

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване