България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Черният шоколад със зехтин подобрява здравето на сърцето

Прочитания: 470
30.08.2017 16:08 по статията работи: Sportuvai.bg

Нестандартна, но полезна комбинация

Шоколадът често получава лоша репутация, заради начина, по който се отразява на талията и зъбите ни. Според ново италианско проучване обаче ежедневната консумация на черен шоколад, обогатен със зехтин екстра върджин, е полезна за здравето на сърцето, тъй като намалява риска от сърдечносъдови проблеми.

Преди да се развълнуваме прекалено, трябва да се отбележи, че според изследователите ползите се дължат в по-голяма степен на зехтина, отколкото на шоколада.

Основният фактор е съдържанието на естествените съединения полифеноли в маслините. Те се съдържат във всички растения, но резултатите показват, че техните свойства могат да бъдат по-силни, когато се консумират чрез шоколад, обогатен със зехтин.

Специалистите посочват, че зехтинът екстра върджин може да бъде чудесна хранителна добавка, която помага за съхранението на "възстановителните клетки". Те са от основно значение за възстановяването на кръвоносните съдове.

Участниците в изследването, които ядат шоколад, обогатен със зехтин, имат по-високи нива на "добрия холестерол" и понижено кръвно налягане.В данните на проведеното проучване се посочва, че дневната консумация на 1 – 2 парчета черен шоколад, обогатен със зехтин, се свързва с подобрено сърдечносъдово здраве.

Според изследователите данните разкриват ценните съставки на зехтина, които оказват изключително благоприятно въздействие върху здравето. 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване