България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Часове след терора в Лондон британски фенове разпалват война с фашистки песни (ВИДЕО)

Прочитания: 517
23.03.2017 18:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Twiiter

   Английските фенове изразиха своята съпричастност към загиналите след атентата в Лондон вчера по доста странен начин. Това стана по време на приятелския мач между Германия и Англия (1:0) снощи, който се игра няколко часа след терора пред парламента и уестминстърския мост, в следствие на който загинаха петима, а още 40 бяха тежко ранени.

 

   Феновете на Англия пяха известната песен "10 германски бомбардировача" почти през първата част. Песента е изпята първоначално от британски ученици по време на Втората световна война. От 1990 година обаче английските фенове я пеят почти всеки път, когато играят с Германия.

 

1882036

 

 

  Още преди двубоя бе ясно, че е възможно английските привърженици да пеят тази песен на стадиона, тъй като от ранни зори те я изпълняваха в баровете на Дортмунд.

   Още по-нахално бе, когато феновете от Острова саботираха химна на Германия. Те пееха и изпълняваха танцът, който съпровожда "10 германски бомбардировача" - разперени ръце и леко поклащане, симулиращо полет.

   ФИФА на няколко пъти наказва Англия заради тази песен, считайки я за обида от етническо естество. През 2005 шефът на футбола на Острова призова привържениците да не я пеят по време на Световното в Германия, което бе на следващата година.

     Съвсем възможно е Англия отново да отнесе наказание заради това изпълнение на феновете. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване