България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Храни повишаващи либидото

Прочитания: 410
18.08.2014 16:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Има много афродизиаци, но е много по-важно да стимулираме либидото си. То представлява сексуалния глад, който изпитваме спрямо другите хора. Ако искате да повишите либидото си използвайте в менюто си следните храни:

 

1. Шоколад

Шоколадът прави небцето ни доста щастливо. Не е изненада, че фигурира в списъка с храни, повишаващи либидото. Той съдържа съединение наречено фенилетиламин. То е свързано с освобождаването на ендорфин. Учените смятат, че хората се секси силите на шоколада се дължат на факта, че той задейства освобождаването серотонин и ендорфин в организма ви. 

1362283

2. Диня

Този сочен плод има необичайно високи нива на аминокиселината цитрулин. Тялото я използва за да изпомпва друга аминокиселина - аргинин, която е пряко свързана със здравето на кръвоносните съдове. При мъжете по-големия приток на кръв води до по-впечатляваща ерекция, а при жените се свързва с повишаване на либидото. 

 

3. Праскови

Оказва се, че тези вкусни и ароматни плодове са с високо съдържание на витамин С. По този начин те се отразяват добре на плодовитостта на мъжете. Повишава се броя и бързината на сперматозоидите.

 

4. Яйца

Те са надежден източник на аминокиселината L-аргинин. Доказано е, че тя се използва ефективно при лечение на еректилна дисфункция. 

 

1362284

5 .Кафе

Оказва се, че кофеинът стимулира една част от мозъка, която регулира възбудата. Да освен всички други ползи от кафето, то повишава и либидото ви. Но все пак не прекалявайте, за повечето хора е добре да ограничават приема на кофеин след 14:00 часа. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.fitbie.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване