България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Фитнес инструкторът Лазар Радков: Как да ядем шоколад и да отслабнем

Прочитания: 820
28.08.2017 16:08 по статията работи: Sportuvai.bg

Лазар дава съвети как да се храним, как да спим и как да тренираме

Ако е имало момент в живота Ви, в който сте се питали "Как да ядем шоколад и да отслабнем", то вече има книга по темата, дело на фитнес инструктора и инициатор на спортното предизвикателство "30-за-30" Лазар Радков.

"Програмата е направена така, че хем да можем да ядем шоколад, хем да се храним без хранителни дефицити. Идеята е да влизаме във все по-добра форма и да изчистваме мазнини", поясни гостът на "България сутрин".

В книгата има препоръки за цялостен по-добър живот – как да ядем, спим, тренираме. Всеки иска да си повиши качеството на живот – да повиши енергията си, силата си и респективно удоволствието от живота, разказва още спортистът.

"Шоколадът е излишно демонизиран, тъй като всички "знаят" как "шоколадовите молекули" се събират около кръста и започваме да дебелеем. Но това е само част от цялата картина. Идеята е, че колкото по-малко забрани има в един режим – толкова по-леко е за психиката и респективно, толкова по-лесно е спазването", отбеляза Радков пред Bulgaria ON AIR.

Той разказа и за предизвикателството "30-за-30". Целта му е да накара 1 милион българи да спортуват каквото и да е в продължение на 30 дни, тъй като европейските статистики сочат, че българите спортуваме най-малко от цяла Европа.

"А защо избрах 30 дни ли? Това е времето, за което една ежедневна практика се превръща в навик. След това е много по-лесно да започнем режима в книгата ми "Как да ядем шоколад и да отслабваме", сподели мотиваторът. 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване