България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

ФК "Сливнишки герой"

Прегледан 340 пъти
Бъди първият, ДОБАВИЛ В ЛЮБИМИ
Адрес: Сливница, Сливница 2200, ст. “Сливнишки герой”
Тел.: 0727 42087
Подходящо за деца на възраст от 7-12, 13-18 години
Условия за хора с увреждания: НЕ
Спортове
Футбол
Обща информация

Футболен клуб "Сливнишки герой" е създаден през 1924 година. През 1965 година е конструиран едноименния стадион. Точно до него се намира едно помощно игрище, съблекалните и клубният офис. Детско-юношеската школа на клуба тренира и в двора на ПГТ "Никола Й. Вапцаров".

През 1948 година "Сливнишки герой" има уникалния шанс да се класира за А Група, но след размирици по време на квалификацията за влизане в елита срещу Марек, състезателните права на отбора са отнети.

През 90-те години в клуба се работи усърдно с ученици от основните и средни школá в град Сливница. Точно по това време оаче се наблюдава отлив на местните млади таланти, които решават да се насочат към столичните грандове.

През 2004-а за треньор на "Сливнишки герой" е привлечен емблематичният за ЦСКА футболист Радослав Здравков. Тогава в третодивизионния тим пристигат няколко бивши младежки и мъжки национали, което се превръща в истинско събитие за българския футол въобще.

В клубната школа стартира успешната кариера на няколко състезатели, достигнали до мъжките състави на професионалните отбори. Сред тях най-ярко се откроява името на Младен Василев, спечелил място сред избраниците, получили шанса да защитават родната чест на Мондиал'74 в Германия.

Локация на картата
Съобщи за неточност
Всички места за спортуване
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!