България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Уникален детокс за стройно тяло в рамките на 3 дни

Прочитания: 1977
20.03.2017 18:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Детокс за стройно тяло и силен дух в 72 часа

Само три дни - и отново ще се радваш на добро здраве, стройна фигура, страхотен тен на лицето и бодро настроение.

Опитай програмата за 3-дневен детокс. Преди да започнеш се запознай с препоръките за всеки ден, за да си направиш точен списък на продуктите за 3-те дни.
В основата на всяка детокс-диета стоят натурални непреработени продукти, както и коктейли от тях - смути. Зелено смути се приготвя много лесно и получаваш вкусна напитка, съдържаща фибри и витамини. Ако ти хареса детокс-диетата, винаги можеш да повториш програмата. И не само в продължение на 3 дни, а толкова дълго, колкото ти се иска. Колкото е по-дълга детокс-програмата - толкова е по-добър резултата. Разбира се, при наличие на здравословни проблеми не трябва да се злоупотребява с детоксикацията и преди началото на програмата е необходима консултация с лекар.

 

Подготвителен етап
Не се препоръчва рязко започване на детоксикиращата програма. Преди 3-дневния изчистващ курс, се преминава на 48-часова подготвителната диета. Тя се основава на това, да се изключи от менюто тежката храна и да се премине към по-лека. Ето какво е добре да хапваме и какво не:

Препоръчително: повече вода, зеленчукови супи, зеленчуци на пара, салати, сладки картофи, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, сурови плодове и зеленчуци.

Не се препоръчва: месо, млечни продукти, яйца, алкохол, захар, тестени изделия, кафе, полуфабрикати

Основни правила на детоксикацията
По време на 3-дневната програма трябва да се обърне особено внимание на козметиката, които се ползва. Необходимо е да се изключат напълно средства за кожата, съдържащи токсини. Да се погледнат етикетите на кремовете и грима и да не се използват тези, които съдържат: парабени, синтетични аромати, феноксиетанол (консервант често използван в органичната козметиката). И най-важното правило - ако не може да се разпознае или прочете някой компонент - това не е добър знак. 

 

 

 

  1879921


3-дневния детокс се съпътства от:
• Ексфолиране на кожата със суха четка. Това активира кръвообращението и извежда токсините чрез лимфата.
• Релаксираща вана с етерични масла. Лавандуловото масло е много успокояващо.
• По време на детоксикацията са важни разходките на чист въздух и физическите упражнения, също навън.
• Редовната и пълна дефекация е ключът към изчистването, така че ако е необходимо може да се използват естествени слабителни, за да се гарантира премахването на токсините от организма.
Необходими са херметически контейнери за коктейлите, ако се съхраняват за по-дълго. Това може да бъде направено само в хладилник. Също така блендер за приготвяне на пюре и смути.

Списък с продукти
Избраните продукти могат да бъдат закупени през цялата година. Подходящи са замразените варианти на екзотичните плодове или сезонните продукти, които винаги са на разположение в супермаркетите.
Рецептата за смути не е точна математика, така че съставките може да варират, допуска се подмяна и дори се насърчава. Например, кокосовата вода може да бъде заменена от обикновена чиста вода, а свежите зелени подправки се избират според вкуса. Най-добре е да се използват узрели плодове, органични, без пестициди.

 


Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване