България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Тренировките могат да направят живота ви по-добър

Прочитания: 442
17.10.2016 10:10 по статията работи: Sportuvai.bg

Тренировките могат да направят живота ви по-добър

Ако имате проблеми на работа или в личен план, единственото нещо, което може да ви помогне да се разведрите е тренировката. Излезте да побягате или карайте колело, изкарайте негативната енергия във фитнеса и ще се чувствате по-добре. Това ще ви успокои и ще успеете да намалите стреса и да подобрите здравословното си състояния. 

Изследване на университета в Охайо показва, че хората, които тренират са по-позитивно настроени. За целта на проучването 1 група студенти са тренирали всеки ден, докато другата група не е тренирала. Резултатите сочат, че тези, които тренират имат по-позитивна гледна точка за света, имат по-малко стрес и са по-спокойни. 

Освен това тренировките ви помагат да подобрите социалните си контакти. Ако намерите другарче, с което да тренирате ще комуникирате свободно докато бягате или тренирате и няма да мислите какво да кажете и как ще реагира другия. Също ако ходите по състезания ще се запознаете с много нови лица и по този начин спортът ще подобри вашия кръгозор. 

Спортът също е решение за депресията. Доказано е, че тренировките намаляват вероятността от депресия и самоубийства. Това показва, че спортът не е само физическо здраве, но и духовно.

 

Източник: Fitwell.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване