България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Типовете градски колоездачи

Прочитания: 328
07.04.2014 11:04 по статията работи: Александра Цанкова

От битници на две гуми до гъзари върху колело

Източник: Thinkstock/Guliver

Градът е поезия. Събрал колорита на хора, изкуство, история и мечти, той носи автентична атмосфера, която грабва и вдъхновява. Няма как да не сте се вслушвали в градските истории, които пишем с всяка нова стъпка, онези, които ни разказва всяка следваща разходка. Ние си признаваме, че обичаме всичко в нашия град. Всеки един персонаж в него, а те наистина са много.


Днес ще спрем вниманието си на едни от любимите ни герои в градската приказка, в която всички ние живеем - колоездачите. Какви са, колко са? Четете внимателно!Хипстърът


Този тип колоездачи никога не носят каска. Защото са прекалено смели или защото прическата е по-важна от всичко на света, можем само да гадаем. Към добре поддържаната коса вървят цигарата и IPhone-ът, гъзарските очила и пренебрежителният поглед зад тях.

 

1244228

 Пощальонът


Представяме ви велосипедиста, който няма време за глупости. Колелото е средството му за придвижване, защото всичко, което има повече от две гуми не струва. Не иска да знае какво е това "тролей", да не говорим за "такси"! Той е безстрашен, той е готин и знае всички потайни маршрути, позволяващи по тях да се провре колело.

 

1244236

 

 

Таткото


Не се заблуждавайте от късите му панталони и чисто белите му зъби. Този мъж е такъв в истинския смисъл на думата. Изградил стабилно семейство, обичащ децата си и отдаващ всяка свободна минута на тях. Дори тези, отделени за разходка с колелото. Ще го познаете по любящия поглед и коша за дете след втората гума.

 

1244234Пичът


Типичният готин тип на колело, който кръстосва улиците на града и оставя част от чара си, откъдето и да мине. Понякога го обичате, понякога просто обичате да го мразите, защото тайничко му завиждате. За никъде не бърза, за нищо не се притеснява. Радва се на живота и на всичко прекрасно, което виждат очите му. Браво на него!

 

1244235Гъзарът


Нова порода мъже, към които имаме доста силни симпатии. Те са следващото поколение модерни господа, които смятат колата за отживелица и избират колелото като начин за придвижване и до най-важните си бизнес срещи.

 

1244233

 BMX-ърът


Това са добре познатите ни луди велосипедисти, които обитават скейт парковете и ни изумяват с уменията си при всяко пийване на пейка. Да гледаш екстремни изпълнения от байкъри с бира в ръка. Безценно!

 

1244227Чиновникът


При него царува ред. Каската е на главата, светлините са в изправност, има клаксон, свирка, звънец, жилетка, скоба на крачола и какво ли още не. Сещате се защо - безопасността преди всичко. Е, така да бъде.

 

1244231Авантюристът


Мъжът на средна възраст, който е намерил възможно най-добрия начин да разнообразява живота си. На две гуми в търсене на емоции и вдъхновение, които само карането на колело може да му донесе. Вземете пример от него.

 

1244229Уикенд приключенецът


Работещите хора, за които единствените светли дни са почивните. Точно те знаят рецептата за перфектния уикенд - каране на колело от сутрин до вечер.

 

1244230Мацката


Колелото. Готините дрехи. Сексът и градът. Това е тя. Причина за не малко катастрофи, много погледи от всякакъв характер и мъжки усмивки. Без нея велосипедната ни приказка нямаше да е това, което е!

 

1244232

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване