България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Спортувай в БГ с Александър и Боян

Прочитания: 442
04.02.2014 13:02 по статията работи: Александра Цанкова

С тези двамата, за добро или за лошо, се запознах преди близо година. Оттогава с ръка на сърцето ви казвам – животът ми изобщо не е същият. Освен да ви ги представя подробно, пиша тези редове и за да им кажа няколко неща: Вижте, хора, (seriously guys), днес ще взема да ви благодаря - най-вече за това, че ми се доверихте и видяхте в мен човека, когото да побърквате на пълен работен ден, по пет пъти в седмицата. Черпя ви бира, защото така най-лесно се изразяват чувства и продължаваме по същество. А именно…

 

 

Скъпи читатели, представям ви Александър Македонски и Боян Кърпачев. Правя го, защото:

 

  1. 1. Като човека с най-нормална фамилия от тук присъстващите, мисля че имам това право.

 

  1. 2. Тези двамата са хората, стоящи зад сайта, който четете в момента. А за да се чувствате у дома си и за да ни дойдете пак на гости, трябва да знаете кой ви посреща от страниците на Sportuvai.bg.

 

 

 

Ако искате да ми кажете, че е прекалено късно за представяне, може би сте прави. Но пък, ако аз искам да ви кажа някое клише, то е "по-добре късно, отколкото никога”. И макар че Александър наскоро грабна едно колело, пое в друга посока и ни остави да спортуваме в двойка, бъдете сигурни, че сайтът нямаше да е това, което е, без неговата упорита работа и безброй идеи. Затова днес ви ги представям един до друг, рамо до рамо - главните редактори на Sportuvai.bg. Скачайте в следвашите редове!

 

 

1182230


***

 

Кои бяхте вие, извинявайте...

 

Александър:

 

Аз съм Александър Македонски. През половината ден разработвам различни уеб продукти. През другата половина с няколко магьосника правим невероятни дизайнерски велосипеди, а от време на време връщаме колелета и от другия свят.

 

Боян:

 

Аз съм Боян. Понастоящем на 30.

 

 

Какво е за теб Sportuvai.bg?


Александър:


Начин да достигнеш до доста хора, които не спортуват и да ги накараш да заживеят по-здравословно.Боян:


Кауза преди всичко. Средство за масово надъхване. Или поне това ми се иска да бъде. Истината е, че има страшно много хора, които или не знаят какво да правят със здравето си, или не знаят как да го правят правилно. Sportuvai.bg е за мен начинът да помогнем на тези хора.

 1182228


 

Какво ти даде работата в сайта?


Александър:Две прекрасни, активни години от живота ми, редица безценни запознанства с интересни хора и за капак ­ - кураж и знания да се захвана с изцяло мои проекти.

 

Боян:Знания, умения и опит. Аз самият не бях запознат с голяма част от добрите практики за водене на здравословен живот и правилно хранене. А фактът, че мога да разпространявам натрупаните знания ми дава още повече.

 А какво ти взе?


Александър:

 

Нищо. Аз вземах :)


Боян:8 часа на ден, 5 дни в седмицата :) Време, което бих прекарал със семейството си, ако нямаше нужда да работя :) 

За какво мечтаеш?


Александър:Мечтая всяка събота с приятели да караме колелета из необятните планински пътеки на Стара планина.

 

1182227

 


Боян:

Може и да прозвучи мелодраматично, но мечтая за един по-добър свят с по-добри хора. Понякога лошотията в хората ме натоварва страшно много.

 

 

Двамата обиколихте набързо България преди време, в търсене на спортуващи хора. Кое е преживяването, което никога няма да забравиш (колкото и да ти се иска)?
Александър:


Няма да забравя кучия студ на тръгване от гарата в София. Няма да забравя и месеците подготовка преди това – обмисляне на маршрута, свързване с хора по места, хиляди обяснения, учене как да снимаме по-интересно. И няма да забравя прекрасните хора, с които се запознах. А ако ме питаш за конкретна ситуация, никога няма да забравя тренировката ни по кросфит в Плевен. Трябваше да се срещнем със Слави, който е страхотен професионалист и те изцежда до последно. Очакванията ни да "потичаме малко” и да "повдигаме малко онова тежкото метално” (пудовка) бяха разбити на пух и прах. След тренировката бяхме толкова изцедени, че се наложи да тикаме байковете си из Плевен.


На другия ден във влака за Велико Търново един прозорец заяждаше зверски, но ние с Боян се справихме с него. Това беше благодарение на Слави.

 

1182225

 

 

Боян:

Няма да забравя желанието за работа и себеотдаване на треньорите. Ако поискаш 5 лева от един треньор, той ще посърне (защото сигурно няма откъде да ги вземе). Ако му поискаш съвет за спорт – ще грейне. Тези хора се раздават истински, което е много радващо.


 

Лудост е…
Александър:


Да си зарежеш работата, за да рисуваш колелета :)


Боян:

Няма лудост, всичко е човещинка. 

А какво е любов?


Александър:Да си зарежеш работата, за да рисуваш колелета :)


Боян:

Лудост.

 

Разкажи ми виц.Александър:

"В близката гора опитен кълвач избави Пинокио от глисти."


Боян:

Не мога. Аз съм скучен.

 

1182223

 

За кога да кача следващата новина?


Александър:Хаха, ама ти още ли не си я качила? Туткава работа!Боян:

За след половин час.
Белот в събота?
Александър:

Ако някой намери смелост да се изправи срещу нас с теб, с удоволствие.


Боян:

Става. Кой друг е поканен?

 

 

1182224

 

Освен да спортуваме, какви още да ги вършим?
Александър:

Мечтайте. И се борете с демографската криза.


Боян:

Отговарям точно както е във въпроса – да ги вършим. Няма нищо по-лошо от това да се стои.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване