България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Според Аюрведа: Кои плодове да похапваме често

Прочитания: 4950
13.07.2020 16:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Задължителните плодове през този месец

Сезонът, който ни предоставя най-много плодове, е в разгара си. Те са вкусни и ни дават енергия за нови приключения. Специалистите по древната наука Аюрведа са изготвили списък от 7 суперплодове, които задължително трябва да похапваме през този сезон, за да сме в крепко здраве. Авокадо, киви, смокини, са само част от храните, които регулират баланса в нашето тяло и ни помогнат да се предпазим от някои болести. 

 

1. Банани

Ако се чувстваме отпаднали след плаж или разходка в планината, можем да хапнем банан, който веднага ще ни даде енергията, от която се нуждаем. Тази суперхрана съдържа в себе си комплекс от въглехидрати и натурални захари, които са чудесен стимулант за организма. В банана има и голямо количество витамин B6, който подобрява настроението, както и калий, който понижи кръвното налягане. Фибрите в плода подпомагат храносмилателния тракт. Специалистите по хранене съветват да консумираме плода рано сутрин, но без да го комбинираме с мляко. 

 

2. Нар

Този плод подобрява здравето на сърцето като намалява лошия холестерол, увеличава нивата на добрия и регулира кръвното налягане. Суперплодът съдържа витамин C- антиоксидант, който предпазва клетките и подсилва имунната система.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване