България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Подобрете здравето си със сутрешна йога + видео

Прочитания: 415
20.09.2014 10:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: fitnessmagazine.com

Най-добрият начин да събудите тялото си е йогата. След като тялото е лежало в продължение на 7-8 часа, време то да бъде тонизирано. Йога работи със всеки един мускул. Най-лесния асан, който може да направите и който е задължителен за всяка практика е поздрава към слънцето. Това е комплекс от няколко асана. Чрез изпълнението му, вие въздействате на всички органи в тялото. Името на асана на санскрит е Сурия Намаскар. Добре е това упражнение да се прави рано сутрин, по възможност сред природата или на открито. 

 

Обикновено тази обалсте малка, колкото ядка. Проучванията показват, че когато практикувате този асан, слънчевия сплит увеличава размерите си. Така работата му се подобрява и той балансира тялото. Когато слънчевия сплит е свит, вие изпадате в чувство на депресия и умора. Когато увеличи обема си, той подобрява функцията на организма и мисълта ви е по-концентрирана

 

 

Важно е да съчетавате дишането с движенията. Водете се изцяло от тялото си. С вдишване изправяте ръцете към тавана/небето и с издишване ги свивате, като дланите леко докосват гръдната кост. Вдишвате и се огъвате назад, с издишване докосвате земята или краката си. Вдишвате и опъвате десния крак назад, като левия е между дланите ви. Задържате дъха докато правите дъска. Издишвате, като докосвате земята с 8 опорни точки. В този момент само таза ви е във въздуха. С  вдишване се изпъвате и преминавате в кобра, а с издишване в куче, гледащо надолу. Вдишвате и връщате десния крак между ръцете, левия е изнесен назад. С издишване ръцете докосват земята, и бавно с вдишване се изправяте и огъвате назад. Важно е през цялото време да поддържате гръбнака изправен. Не се опитвайте да копирате видеото. То просто показва техниката. Водете се от тялото си. По време на йога трябва да изпитвате блаженство и хармония. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване