България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Писта "Кулиното" Предела

Прегледан 4188 пъти
Бъди първият, ДОБАВИЛ В ЛЮБИМИ
Адрес: Разлог
Тел.: 07481/285.
Условия за хора с увреждания: НЕ
Спортове
Ски
Обща информация

Предела

Местността "Предел" разполага с 60 почивни станции, с 2 500 легла. На разстояние 1,7 км от "Предел" се намира ски писта "Кулиното" с дължина 1 500 м, на която е монтиран ски влек тип "Помагалски", която на I етап е изградена. До самата писта има асфалтиран път.

От местността "Предел" тръгват множество пътеки към Пирин. Местността се намира на 12 км от Разлог, на 15 км от Банско и на 40 км от Благоевград. Площта и е 4 000 дка и, е на надморска височина 1000-1200 м. Основно предимство на местността е изобилието от питейна вода и добра инфраструктура.

От "Предел" тръгва пътека за хижа "П.К.Яворов" с леглова база от 100 легла, а на 30 км. е хижа "Добърско" с 37 легла. В многото почивни бази на територията на Общината, легловата база е с около 3 000 места.

Хижа Предел

Разположена е в м. Предел, югозападно от основното шосе Симитли - Разлог, на 1050 м н. в. В непосредствена близост има ски-писта, съоръжена с влек.

Хижата педставлява масивна едноетажна сграда с капацитет 29 места, разположени в стаи с по две и три легла със собствени санитарни възли и бани. Хижата е водоснабдена и електрифицирана, с централно отопление. Целогодишно работи кафе-аперитив. Разполага с туристическа кухня и малка столова, телевизор, забавни игри.

Съседни туристически обекти:
х. Македония - 7,30 ч;
х. П. К.Яворов - 5,30 ч;
х. Чакалица - 4,00 ч.

Пътеките са маркирани. Хижата е пункт от европейския маршрут "Е-4".

Изходно място: автобусната спирка в м. Предел по посока на Симитли - 1,5 км. Отклонението е асфалтов път /400 м до хижата/ и започва срещу бензиностанцията на шосето Симитли - Разлог. Обозначено е с указателна табела. Отстои от гр. Симитли на 27 км и гр. Разлог на 12 км.

Стопанин: Тур. д-во "Планинец" - гр. Симитли. Телефонния номер на хижата е 07481/285.

Локация на картата
Съобщи за неточност
подобни места за спортуване
Комплекс "Катарино" |
Био Хотел "Моравско село"  2 |
Хотел "Разлог" |
Всички места за спортуване
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!