България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Неделно вдъхновение: Дигиталният номад Маниш Сети

Прочитания: 364
20.01.2013 11:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Колко пъти седмично стоите в скучния офис, ровите се във фейсбук и гледате как приятелите ви споделят различни вдъхновяващи истории? Спокойно, и ние сме така.

 

Сега ще ви представим един човек, който е двъхновяващ, но и показателен пример, че вие може да сте на негово място - иска се доста кураж, разбира се.

 

Маниш Сети се самоопределя като дигитален номад, а ние сме безкрайно благодарни на екипа на Jenite.bg, затова че успя да го издири и интервюира.

 

На 25 години той е той бивш възпитаник на Станфорд (незавършил докрай), обиколил половината свят и изградил успешни бизнеси нявсякъде. Сред страните, в които се е застоял за повече от няколко дни, са Аржентина, Бразилия, Колумбия, Мексико, Италия, Испания, Норвегия, Германия и Индия.

 

Всъщност Маниш е от индйиски произход и може би затова връзката с Индия се оказва по-специална. там той създава неправителствена организация, благодарение на която електрифицира едно село и научава децата как да работят с интернет.

 

О, ама как забравихме! Маниш е уеб дизайнер. Колко удобно, ще си помислите, но според него не само тази професия става за обикаляне на света. Ако се занимавате с програмиране, писане, превеждане, лайф коуч или различен тип инструкторска работа, винаги може да се работите в друга страна.

 

Освен това е масова заблуда, че ви трябват луди пари, за да пътувате. В Индия е живял с по 400 долара на месец, в Южна Америка, с малко повече - 1110.

 

Той има няколко съвета как да промените живота си. Първо, решете какво искате. После изберете най-силното си умение, което би ви позволило да работите дистнационно. Намирате си клиент, събирате пари и си купувате самолетен билет. 

 

И най-вече, не прекалявайте с Фейсбук. Маниш е плащал по осем долара на час на жена, която е разигравала шамарената фабрика всеки път, когато започне да си губи времето в социалната мрежа.

 

За още вдъхновения и съвети как да сбъднете мечтите си, следете ни и във Фейсбук. А може да споделите и своя опит.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване