България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-нездравословните професии (Част 1)

Прочитания: 470
21.01.2013 13:01 по статията работи: Марина Митева

След като Ви предоставихме възможността да се запознаете отблизо с най-здравословните професии, поне според американските проучвания, сега ще ви представим и тези с обратен знак. Кариерите, които вземат повече, отколкото дават. Нека уточним, че не говорим само за чисто тежките работни места – като миньори и пожарникари, има и много професии, които натоварват психиката на човек, а с това и понижават много от здравните му показатели. И все пак всяка професия носи риск, наистина абсолютно всяка.

 

Полицай/Пожарникар

И двете професии носят голям риск, безброй злополучни инциденти, натоварващи психиката и физиката едновременно и носят огромна отговорност. Но можем ли да съществуваме без тях? Не, разбира се. Доказано е, че много пожарникари умират от инфаркти, точно заради стреса, който трябва да преживяват всеки ден по време на работа. Освен това недоспиването, лошите хранителни навици също вредят серизно на здравето на тези работници.

 

c8599b07-65c1-347a-12f6-858cb837cffa

 

Работниците в офиси

Тук вече ще направим едно обобщение, което леко може да противоречи на предните няколко професии, сочени като здравословни. Всички, които работят по цял ден седнали в офиса са застрашени от болки в кръста и гърба, стрес, натоварване, недостиг на чист въздух и всичко това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Сега, не Ви окуражаваме да сменяте професията. Просто бъдете нащрек. Правете си по-често кратки почивки, разхождайте се, пийте вода, може да понаправите и някое и друго упражнение, подходящо за офис среда. А съветът към шефовете е поне един път седмично да окуражава служителите си да се движат и спортуват, и то в работно време.  Може да се направи игрище в задния двор на офис сградата, примерно, и да се определи "free hour”, в който да могат желаещите да се разсейват от проблемите в работата.

 

a737dc34-4c77-63f0-3b54-a493599524e7

 

Доктори /мед. сестри

Иронично или не, точно тези, които се грижат за нашето здраве всеки ден, може би са най-болни. Професията  "Доктор”, носи много стрес, заробени часове и никакво лично време и пространство. За да си добър, трябва да си отдаден изцяло на работата си. Като започнем от завършването на n-годишното образование и стигнем до това, че смените им понякога са и по 24 часа. Вие смятайте какво им е на тях. А да не говорим за отговорностите, които поемат на плещите си всеки ден, за всеки свой пациент.

 

8cbba6ed-3390-8c4a-badd-2766508a5058

 

 

Източник: health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване