България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Надя Гаврилова: Йога ни дава всичко, само трябва да изберем да го вземем

Прочитания: 1070
04.03.2014 12:03 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: inm

Надя Гаврилова е преподавател по йога повече от 20 години. За силата на практиката, уникалното ѝ въздействие върху телата ни и истините, които ни разкрива за живота, ще ви разкаже самата тя. 

 

Ще ви помоля да се представите.Аз съм Надя Гаврилова. Завършила съм психология, изучавала съм йога в йога университет в Индия. В тази страна съм била общо около 10 пъти за различни йога събития и обучения.

 Кога започнахте да се занимавате с йога? Преди близо 29 години. 

 А как решихте да започнете да се занимавате с йога? В една книжка, която бе предимно за асани, прочетох, че чрез йога може да се работи с ума и да се развиват качества. Наред с асаните, които видях там, тези думи ме впечатлиха най-силно и в същия миг вече знаех, че това е нещото, с което ще се занимавам в живота си.

 

 

1208548

 Какво ни дава йога практиката? Може да ни даде всичко, ако изберем да го вземем. Може да ни даде мениджмът на здравето, на емоциите, на ума. Помага ни да се справяме по-добре с ежедневните задачи. Йога не се счита за лечение, но тя е превенция към заболявания. Засилва здравето ни така, че да не се поддава лесно на дисбаланси. Йога също така ни помага да разберем каква е причината за дисбаланс в организма ни, когато такъв все пак настъпи. Помага ни и да се справим с него истински, за по-дълго време. Медицината дава бързи решения, но не винаги достига до дълбочината на проблема. Йога дава хармония, независимо от това, че работи бавно. Въпросът не е, че никога няма да имаме проблеми, а че справянето с тях ще ни бъде по-лесно и трайно. 

 1208550Йога подходяща ли е за съвременния човек? За мен, когато една система е жива, тя се приспособява към начина на търсене и на нужди, така че да - смятам, че отговаря на нуждите на съвременния човек. Самите йога учители се развиват постоянно, това е една динамична, жива система, която дава решения за самия, настоящия момент. Цялото древно знание се превежда на съвременен език, запазвайки автентичността си, но в същото време се прави приложимо за съвремието, за нуждите ни днес. 

 От какво има нужда човекът днес?

 

А, съвременният човек има нужда от спокойствие, има нужда от сила, чрез която да се справя с тежките житейски ситуации. Йога му помага да успее. Тя е психология, което значи, че се справяме с ума. Тя е и философия - помага ни да погледнем над ежедневното. 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване