България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Медитацията подпомага работата на мозъка

Прочитания: 284
28.09.2014 11:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сигурно сте чували за полезните свойства на йогата да намали стреса и да подобри вашата мускулатура. Или пък на медитацията също да намали стреса и да ви помогне да забравите проблемите си. Сега ново проучване показва, че йогата и медитацията могат да ви помогнат да подобрите работата на мозъка ви.

По време на изследването на университета в Минесота, хората са разделени на 2 групи - 12 души, които практикуват йога или медитация 2 пъти седмично в продължение на 1 година и 24 напълно здрави хора, които не практикуват йога или медитация.

В края на изследването, хората, които са се занимавали с йога или медитация успяват да научат нещата, които учените са им дали 3 пъти по-бързо от другите хора. Това доказва, че йогата и медитацията ви помагат да подобрите паметта си и концентрацията си. Това е хубаво, особено ако работата ви е свързана с активна мозъчна дейност. За това учените съветват ако работата ви е натоварена и стресирана и имате необходимост от това да имате добра памет и да сте концентрирани, трябва да започнете да практикувате йога и медитация.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg 

Източник: www.foxnews.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване