България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Колкото по-дълъг, толкова по-къс

Прочитания: 250
18.01.2013 16:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

Ако не сте достатъчно добре информирани за последиците от някои лечения на рака на простата, има малък шанс да заплатите с пениса си за това.

 

Скорошно изследване, публикувано в списанието "Урология", учени са открили, че някои мъже се оплакват от скъсяване на достойнството след като са преминали лечение.

 

2,63 процента от всички 948 тествани мъже са се оплакали от проблема. Любопитно е, че част от контролната група е тествана с премахване на простата, а друга част с радиотерапия и прилагане екзогенни естрогени.

 

Любопитно е за какво смаляване точно става дума или по-точно - колко. Оплакванията са различни, повечето са за около един сантиметър, но има случаи с 2,5 или 3,5 сантиметра, които хич не са малко.

 

Учените обясняват този феномен частично със самия процес на премахване на простата - при "сглобяването" на организма има леко издърпване, а и с ограничаването на хормоните, вероятно се получава фиброза.

 

Според докторите изследването е важно, защото трябва да принуди  повечето медици да обсъждат по-детайлно възможните усложнения от всяко едно лечение, за да могат пациентите да правят по-информиран избор.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване