България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как фитнесът поддържа ума ви остър

Прочитания: 505
15.02.2017 11:02 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Още една причина да се поразмърдаш. Сърдечно-съдовите заболявания са свързани с умствената дейност, показа новото изследване на "Journal Neurology". 


1331768

Международен екип от учени провежда експеримента, като кара над 2700 млади хора да преминат през редица натоварващи фитнес тренировки. Около две десетилетия по-късно, същите хора повтарят тези тестове, плюс умствени игри, предназначени за измерване на краткосрочната памет и умения за решаване на конфликти. 

 

Резултатите: Колкото по-активни сте в началото на 20-те си години, толкова по-добре мозъкът си изпълнява функциите, когато сте на 40-50 -годишна възраст. Това важи особено за хора, които продължават да бъдат физически активни между ранна и зряла възраст. 

1331769

Основна връзка между фитнеса и мозъчната дейност е, че при физическо натоварване, кръвоносните съдове остават окислени. Повечето мозъчни или ментални дефицити са свързани със съдовите проблеми, обяснява съавторът на проучването д-р Дейвид Якобс от университета на Минесота в Минеаполис. "Оставайки физически активен, вие доставяте на вашия мозък кръв, пълна с кислород. Точно това, от което се нуждае. Също така се взима предвид и, че повечето хора, занимаващи се с фитнес не пушат, пият рядко и не са с наднормено тегло", добавя Якобс. 

 

Много е важна основата, която градим. Ако искаме след време да се радваме на благата на нашето тяло, трябва сега да вложим всички усилия за да го поддържаме във форма. Тръгвайте към фитнеса!

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване