България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как неусетно да изгорим 338 калории?

Прочитания: 205
08.11.2013 15:11 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: Thinkstock/Guliver

Мислите си, че това е трудна задача? Не ни харесвате, защото пак се появяваме с поредните сложни и тежки упражнения, които да ви мъчат? Е, сега е моментът да си отдъхнете, защото не смятаме да ви тормозим с непосилни задачи (поне в този материал).Днес ще ви разкажем как лесно, дори неусетно можете да кажете "сбогом" на цели 338 калории. 10 малки стъпки ще ви помогнат да постигнете това. Хайде, смятайте с нас:Подбирайте ядките. (Минус 31 калории!) Да, казвали сме ви, че те са здравословно ядене, неведнъж сме ви ги препоръчвали за закуска или за следобедно хапване. Идеята ни тук е да ги подбирате правилно, защото не всички ядки са дружелюбно настроени към вас. Даваме ви следния пример: една шепа бадеми ще ви спестят 31 калории, които без съмнение фъстъците ще ви подарят.
Енергичен секс. (Минус 20 калории!) Да, както и да правите секс, горите калории. Не ни разбирайте погрешно, не изгаряме от желание да ви втълпяваме мисълта, че сваляте килограми, правейки любов. Все ни се иска да се промушвате между чаршафите, карани от други подбуди. Това, което искаме да ви кажем е, че при енергичният секс ще ви отърве от 20+ калории, в сравнение с лирично-романтичния. Не искаме да ви превръщаме в зверове, но имайте предвид този факт.

 

 

1099964

 

Почистете с прахосмукачката. И се разделете с цели 33 калории. На малко по-заден план остава фактът, че домът ви ще бъде в пъти по-чист, но не бива да забравяме и това. :)
Сипвайте си сами алкохола. И се разделете с 25 калории. Чудите се какъв е този съвет пък сега? Ако полезен. Понякога авантата не работи във ваша полза. Искайки чаша вино в заведение, често вместо 150 мл пред вас се излизат повече. Ще си кажете: "Супер!". За джоба ви - да, за организма ви - не толкова. Танцувайте вкъщи и изритайте 31 калории. Пуснете любимата си песен и подобрете настроението си. Дори да не горяхте калории, усмивката на лицето ви заслужава да се събуди.Преосмислете кафето. И се сбогувайте с 56 калории. Статистиката сочи, че 400 мл кафе съдържа 224 калории, а 300 от кафявата течност - 168. Съветът ни - ако не можете да се откажете от ободрителната напитка, поне намалете дозите си.

 

Забравете пърженото вечер. С това ще забравите и за още 57 калории. Вместо пържени картофи, наблегнете на варените. Или заменете вечерното си меню с нещо по-здравословно.
Почистете листата = минус 27 калории. Есен е, нека се възползваме от благините, които ни предлага този сезон.

 

1099965

 

Изгладете дрехите. Това действие ще ви лиши от 29 калории и ще ви зарадва със спретнат вид.

 

Ходете 300 метра повече. Това ще ви спести още 29 калории. Паркирайте колата си малко по-далеч от офиса или слезте една спирка по-рано от автобуса.

 Смятаме... и... резултатът е:  -338 калории!Честито!

 

 

 

Още от нас ще намерите във Фейсбук страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване