България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да си съсипете денят за 2,8 секунди

Прочитания: 377
20.01.2013 12:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Ако си мислите, че да отговорите на звънящият си телефон ще ви разконцетрира повече от това да погледнете кой звъни, най-вероятно грешите. Според изследване на Мичиганския държавен университет дори 2,8 секунди разсейване от работният процес биха довели до двойно по-голям процент грешки.

 

Проучването ясно показва: Участниците, които са били откъснати от лесна задача само за 2,8 секунди, правят два пъти повече грешки, когато се върнат на нея , от  тези, които не са били прекъсвани . А тези, които са били разсеяни за 4.2 секунди са направили три пъти повече грешки.

 

"Кратки прекъсвания за само няколко секунди са достатъчни, за да ви накара да изгубите нишката или да излезете извън контекста на захванатата работа" , казва авторът на изследването Ерик Алтман, доктор по психология в Мичиганския държавен университет. 

 

И това измерва грешките само по време на работа. Сега нека проектираме това как се отразява на тренировъчния процес. Всяко разсейване във фитнеса ще ви накара да започнете серията отначало (когато забравите до колко сте преброили). Освен това бихте забравили правилното дишане или правилното изпълнение на упражнението.

 

Така че концентрация, концентрация му е майката. Никакви телефони, никакво "имаш ли минутка", никакви ремайндъри по време на тренировка.

 

 

Ако нашите статии ви вдъхновяват, следете ни и във Фейсбук за още подобни щуротии:  www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване