България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да отслабнете без да намалите гръдната си обиколка

Прочитания: 568
07.09.2017 14:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Тренирайте правилно!

Всяка жена е наясно, че с намаляване на теглото си намалява и размера на сутиена си. Това е така, защото гърдите са съставени основно от мастна тъкан и когато губите мазнини от тялото, изчезват и тези от бюста ви.

 

Тази тъжна новина обаче не е причина да се откажете от спорта и здравословния режим на хранене, за да изваете секси тяло. Следните съвети ще ви помогнат да съхраните формата и размера на гърдите си, докато отслабвате:

 

Работете върху пекторалните мускули

Пекторалните мускули са мускулите, които свързват гърдите ни с горната част на ръцете и раменете. Тъй като гърдите се намират на върха на гръдните мускули, укрепването им помага за тонизиране на гърдите.

 

Фокусирайте се върху силовите тренировки

Когато губите тегло, губите мазнини от областта на гърдите си. Ако правите кардио редовно, ще загубите както мускулите, така и мазнините от бюста си. Съсредоточете се върху силовите тренировки, които на свой ред изграждат гръдните мускули.

 

Тренирайте правилно

Тежести от по 2-3 кг няма да ви свършат работа в силовите тренировки. Консултирайте се със специалист, който да ви изготви съответния тренировъчен план и да ви ориентира какви тежести са подходящи за вас.

Лицевите опори са пръв приятел на гърдите.

 

Изберете правилния сутиен

Изборът на подходящия спортен сутиен е от съществено значение за вашите гърди. Ако объркате размера, това може да доведе до болка в гърдите, увисване и дори увреждане на тъканите на гърдата. Повредените гръдни тъкани могат да повлияят на растежа на гръдните мускули, което води до намаляване на размера на гърдите.

 

Изберете правилния хранителен режим

По-малко калории = по-малко килограми = по-малки гърди. Балансирайте диетата си и изберете храни, които помагат за повишаване нивата на естроген и фитоестроген. Можете да включите ленени семена, соево кисело мляко, соеви зърна, соево мляко, сусамово семе, тиква, нахут и червен боб. Въпреки това, избягвайте да приемате естрогенни добавки, за да увеличите размера на гърдите.

 

Дайте си време

Бързата рязка промяна на теглото ще повлияе негативно върху размера на бюста ви. Отслабвайте постепенно.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване