България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Илиян Найденов за фитнеса, културизма и това как се става шампион

Прочитания: 1844
16.04.2014 13:04 по статията работи: Sportuvai.bg

Мотивираща спортна история

Преди точно една година ви запознахме с Илиян Найденов - състезател на Българската федерация по фитнес и културизъм. Днес отново ви срещаме с него, защото той ни зарадва със страхотна новина. В края на месец април (27.04) Илиян ще премери сили в Републиканско първенство по културизъм, което ще се проведе в град Карлово. Силно стискаме палци да се прибере със златото!

 

Сега ви оставяме в неговите здрави ръце, защото той ще ви предостави нова порция полезни съвети за спорт и здравословен живот. Ще ви обясни и колко труден всъщност e пътят към успеха. Последвайте го в следващите редове, има какво да научите.

 

 

 

Здравей! Разбрахме, че тази година си устремен към Републикански медал?

 

Здравейте, тази година подготвям дебют на Републиканското първенство по културизъм за младежи. Силно се надявам след тази тежка и дълга подготовка да се завърна като шампион и да се насоча към Сърбия, където да премеря сили с най-добрите спортисти на Балканите.

 


Колко време ти отне да се подготвиш за предстоящото състезание?


Подготовката ми отне 7 месеца, 5 от тях бях в подготвителен период (натрупвах мускулна маса), в момента съм в състезателен период и съм на изключително строга диета. Тази година нещата са на много по-високо ниво, намерих спонсори на които съм изключително благодарен, без тях нямаше как да осъществя тази сложна подготовка.

 

 

1254027

 


Какво е различното тази година, какво успя да постигнеш и промениш?


Тъй като започнах навреме, успях да кача 15 кг в подготвителния си период. Сега с много глад и труд свалих десет от тях и така ще изляза с 5 кг по-тежък от миналата година, както и с много по-оформени и красиви мускули.

 


Как протича един твой ден? Как тренираш и с какво се храниш, за да постигнеш тези резултати?


Денят ми започва рано сутрин в 08:30 ч, когато се събуждам и правя първото си хранене за деня (то се състои от овесени ядки и яйчени белтъци). След това отивам във фитнеса и правя силовата си тренировка. През целия ден имам общо 7 хранения, повечето от тях се състоят от чисто месо (филе), варен ориз и много зеленчуци. Следобед спя 1-2 часа, за да се възстановя и вечер продължавам с един час аеробна тренировка. Накрая вечерям малко месо с зеленчуци и си лягам рано.

 

 

Остава ли ти време да се забавляваш?


Хаха... такова време отдавна не ми остава. За съжаление, когато искаш да постигнеш нещо, трябва да платиш цената му. Откакто съм в състезателен период не излизам по кафета и дискотеки, използвам това свободно време за да си почивам, тъй като между всички хранения и тренировки аз работя като частен фитнес инструктор. Общо взето времето ми е ограничено, за което се извинявам на приятелите и половинката си.

 

1254029

 


Какво казват твоите близки, подкрепят ли те?


Всички много ме подкрепят, за което съм изключително благодарен! Без най-близките си хора и тяхната подкрепа щях да се откажа отдавна. Въпреки, че контактувам с приятели само във фейсбук, те постоянно ме насърчават и вярват в мен, стискат палци и чакат с нетърпение да изляза на подиума. Тук е моментът да благодаря на майка си за всичките сутрини, в които става с мен, за да приготвим дневните ми хранения. На всички останали, които ми помогнаха и ме подкрепиха ще се отблагодаря лично след предстоящите състезания. Както се казва - дано има повод за празнуване :)

 


Защо избра този път в живота си?


Добър въпрос. Защото мисля, че всеки трябва да преследва мечтите си, да докаже на какво е способен и най-вече – да пребори себе си. Не е нужно да има награден фонд, правя това защото сбъдвам една своя мечта, защото преодолявам себе си и независимо дали ще постигна целта си, или не, аз вече съм шампион. Защото спечелих своята битка, превъзмогнах себе си и никога не се предадох!

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване