България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Изглеждайте зашеметяващо дори след потна тренировка

Прочитания: 257
18.09.2013 15:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сигурно никоя жена не се гордее с външния си вид след тренировка във фитнес залата. Неприятните последствия непосредствено след спортуване (влажната коса без обем, зачервеното лице и лъщящата кожа) създават усложнения при намирането на подходящо време за посещение във фитнеса. Повечето дами отделят време за спортуване само тогава, когато са сигурни, че след сесията ще могат да се втурнат право към дома, където да се погрижат за щетите по тялото си. За тях е немислимо да покажат на света своята недотам привлекателна "току-що бях на фитнес" визия. Ето няколко идеи за това, как да се приведете в приемлив вид след изтощителна тренировка.

 

 

 

 

 

Преди тренировка


 

Премахнете грима

 

Оставяйки фон дьо тена върху лицето ви да бъде наводнен от реките пот, които неизменно ще се стичат по цялото ви тяло, си гарантирате запушване на порите и появата на пъпки. Свалете дневния грим преди да пристъпите към упражненията и позволете на кожата си да диша.

 

 

Вържете косата си


Вдигнете косата си с ластик, но не стягайте опашката прекалено. За да не позволявате на незахванатите кичура да се лепят по влажното ви лице, използвайте платова лента за коса, която, освен че ще укротите кичурите, ще попива и излишната пот. 

 

 

По време на тренировкаПопивайте потта

 

Периодично избърсвайте потта от тялото си с нежни и внимателни движения, за да не нараните чувствителната си кожа.

 

 

Пуснете косата си и я вържете отново

 

Изненадващо освобождаването на косата за няколко секунди предпазва от сплъстяване.

 

 

 

 

 

След тренировка

 

 

Премахнете омазняването


След като отново попиете потта от тялото и лицето си с кърпа, се погрижете за лъщящото си лице. Използвайте специални попивателни кърпички, абсорбиращи излишното омазняване. Ако имате време, разбира се, може и да почистите лицето с хидратиращ гел, но не използвайте продукт с агресивна формула, защото кожата ви е твърде чувствителна след интензивна физическа активност.

 

 

Погрижете се за косата

 

Едва ли разполагате с необходимото време да измиете и изсушите косата си. Ето защо трябва да се възползвате от алтернативни методи за възстановяване на гривата. Ако планирате да си вземете душ, преди да се пъхнете под струята вода, напръскайте косата с освежаващ тоник. След това я вдигнете така, че да не се мокри. Топлината и влажността в банята ще помогнат на продукта да се усвои по-добре от косата. Изсушаването и стилизирането ѝ ще стане за секунди. Нанасянето на сух шампоан също е ефективен вариант. Той ще абсорбира омазняването и ще придате блясък на косата ви.

 

 

Преоблечете се

 

Сменете потните дрехи с чисти одежди дори и да нямате време за бърз душ. В случай че, разчитате само на мокри кърпички и дезодорант след тренировка, не прекалявайте с употребата им. Силните аромати на тези продукти по-скоро ще издадат миризмата на пот, отколкото да я прикрият. 

Използвайте лек грим

 

Използвайте минималистичен подход при нанасянето на грим след тренировка. Малко коректор, спирала, руж и гланц са напълно достатъчни.

 

 

 

Още съвети ще намерите на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване