България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Злите течности, които ни изкушават

Прочитания: 431
26.07.2013 15:07 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: Thinkstock/Guliver

Обръщайки голямо внимание на нездравословната храна, често забравяме, че вредата може да дойде и в течно състояние. Какво пием, а не трябва?

 

 

Енергийни напитки

 

992710


Когато говорим за енергийни напитки, веднага се сещаме за кофеин. Да, кофеин има, и то в прекалени количества. Като се добави и голямото съдържание на захар, нещата излизат извън контрол. Първоначалният ободрителен ефект води след себе си доста негативи, така че в случай, че искате тонус - препоръчваме ви зелен чай или шепа орехи.

 

 

 

 

 

 

Съмнителни сокове

 

992708Нека етикетът "Сок" не ви заблуждава. По-голямата част от продукцията, предлагана на пазара, е чисто и просто вода с оцветител. Търсете надпис "100%" до думата "Сок" някъде по цветното етикетче. Ако не намерите, съветваме ви да не посягате.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Млечен шейк

 

992713


Тази вкусотия може да ви бомбандира с 800+ калории само за секунди. Това се равнява на една трета от дневната доза мазнини, запушваща артериите ни. Захарта тук също не е за подценяване със своите 170 грама за 200 мл. Преценете сами дали сладкото изкушение си струва.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ароматизирана вода

 

992711

Да, тя ще ви подари малко витамини, но придружени с голямо количество захар. В повечето случаи. Така че следващия път, когато ви се допие тази течност, прочетете етикета и ако забележите в съдържанието друго освен вода и естествени аромати, оставете я на рафта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кока-кола

 

992712

Може би ще възразите като кажете, че пиете диетична кола. Това е добре, но ако се ограничавате до една на ден. В случай, че "обръщате" по 5-6 кутийки, със сигурност нанасяте вреди на организма си. Не забравяйте, че тялото ви се нуждае от чиста вода, не я пренебрегвайте за сметка по-вкусни и ароматни течности.

 

 

 

 

 

 

 

Коктейли

 

992714

Щом става дума за смесване на съставки, положението може да стане страшно. Ако не подберете правилно и здравословно продуктите си, без проблеми можете да сътворите ядрено калорична бомба. Така, че внимавайте в картинката :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още дяволски напитки ще ви споделим скоро, а дотогава... знаете си урока - един клик на: facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване