България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Детски футболен Турнир

За девета поредна година ДЮФК ”Национал” организира турнир за децата от детските градини и училищата в които висококвалифицираните треньори от клуба подготвят през учебната година млади футболисти.
За турнира

За девета поредна година ДЮФК Национал организира традиционния си турнир за момчетата и момичетата от детските градини, в които висококвалифицираните треньори от клуба подготвят млади футболисти. През последните години клубът неизменно се радва на партньорството си с Постоянната комисия за “Децата, младежта, спорта и туризма” на Столична община. Това позволи турнирът да се превърне в едно изключително и изпълнено с радост събитие, вълнуващо през цялата учебна година децата и техните близки и роднини, което заедно с това е и мощно стимулиращо средство за малките футболисти и стремеж замаксималното им усъвършенстване. 


Турнирът се организира с подкрепата на Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата – 2019 г.Турнирът ще се проведе в четири възрастови групи:
- Подготвителна група в ДГ: деца 6-7 год.
- Трета група в ДГ: деца 5-6 год.
- Втора група в ДГ: деца 4-5 год.Детските градини ще обособят свои отбори в трите възрастови групи, като в зависимост от броя на трениращите деца могат да имат по повече от един отбор от градина във възрастова група. Целта е всички деца да вземат максимално дейно участие в срещите.

 

В турнира на „Подготвителна группа” и „Трета група” се играе до излъчване на шампион, а при най-малките от „Втора группа” се играят по две срещи с демонстрационен характер. В многофункционалната зала на НСА обособяваме два терена с размери 28 на 18 м. и 24 на 16 м., оградени с рекламни пана на ДЮФК Национал , ПК на ДМСТ и нашите спонсори и партньори. Отборите са разделени в групи от по четири отбора, като в групата се играе два полуфинала, финал и малък финал. Впоследствие победителите в групите играят елиминации на четвъртфинали, полуфинали и финал.


Целите


Целта на турнира е да се превърне в празник за децата и техните родители и да ги провокира, мотивира и амбицира за системни извънкласни занимания със спорт. Участниците се докосват до магията на футболната игра със състезателен характер. От турнира всяко дете трябва да си тръгне изпълнено с емоции, наградено и със самочувствието на на победител. Основна цел на нашата целогодишна дейност, чийто апогей е турнирът, е децата да изграждат своята двигателна и спортна култура и да станат приятели на футболната игра за цял живот. 


Ефектът от тези занимания е разностранен – децата остават далеч от бичовете на съвремието: наркомании, пристрастяване към компютрите, наднормено тегло, нездравословен начин на живот и асоциални прояви и в същото време се изграждат като достойни личности, които навлизат в обществото с естествена лекота, много нови приятели и повишено самочувствие.


И през тази година сме осигурили възможности родителите да взимат активно участие в турнира. В паузите между мачовете, те участват в най-различни състезания и игри заедно със своите деца. По време на турнира често проличават и талантите, с по-сериозни футболни заложби, които ние насочваме към сборните групи на клуба, а след допълнителното им усъваршенстване - и към школите на професионалните футболни клубове в града. В последните няколко години много наши възпитаници си спечелиха авторитет с отличните си качества и изяви. Повече за ДЮФК Национал можете да научите на официалния сайт на клуба www.fcnational.com.

Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!