България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

До какво може да доведе преяждането с джинджифил

Прочитания: 61021
15.09.2017 10:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Джинджифилът е суперхрана, която има много ползи за здравето. В 100 грама от корена на прах има 71,62 грама въглехидрати, 3,39 захари, 14,1 грама диетични фибри, 4,24 грама мазнини, а количеството на протеините е 8,98 грама. Растението е източник на ценни минерали като калций, магнезий, желязо, тиамин, фосфор, натрий и цинк.

Доказано е, че подправката, която се използва като съставна част на много вкусни ястия, може да причини газове, подуване на корема и киселини в стомаха, ако прекалим с нея. Скорошни проучвания на Националния център за комплементарна и алтернативна медицина на Индия обаче показват, че пресният джинджифил също може да ни навреди, ако ядем повече от необходимото.

Консумацията на умерено количество джинджифил по време на бременност се препоръчва за облекчаване на сутрешното гадене. Изследванията сочат, че при повишен прием, може да се наблюдава промяна в хормоните, което оказва неблагоприятно влияние върху плода на бременните. Рискът от сериозни малформации при кърмачета на жените, които приемат джинджифил, варира между 1% и 3%.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване