България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Джудо шампионката Ивелина Илиева мечтае за Олимпиада

Прочитания: 748
06.03.2015 17:03 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Facebook

Столичната зала "Арена Армеец" бе домакин на Европейската купа по джудо, а един от родните представители - Ивелина Илиева зарадва родната публика със златен медал в категория до 57 килограма.

 

На финала българското момиче не остави шансове на японката Момо Тамаоки и триумфира с титлата, обирайки и напълно заслужените аплодисменти на залата.

 

Sporta.bg потърси шампионката за кратко интервю, а Ивелина бе любезна да отговори на техните въпроси.

 

- Само преди няколко дни спечели злато за България на европейската купа по джудо в София. По-сладко ли е да печелиш пред българска публика?

 

- Победата винаги е сладка, независимо от мястото и публиката. Пред родна публика мога да твърдя, че е по-трудно и отговорно.

 

- Състезанието се проведе в столичната "Арена Армеец". Какви са впечатленията ти от организацията - не само твоите, но и на останалите състезатели?

 

- Организацията беше на световно ниво. По нищо не отстъпваме на останалите форуми от висок ранг.

 

- Пътят до златото никога не е лесен. Кои бяха най-трудните ти моменти в полета към титлата?

 

- Най-трудна ми беше втората среща. Тя беше решаваща дали ще продължа схватките или ще прекратя състезанието. Това и ме мотивираше, и ме притесняваше.

 

- Европейската купа протече блестящо за теб, като вече си шампионка. Животът обачепродължава, следват нови цели. Какви са те за теб?

 

- Това е само началото на годината. Тепърва започват състезания и квалификации за Олимпийските игри. В годината преди Олимпиадата всички цели, усилия и амбиции са насочени точно за Рио.

 

- Няколко думи и за теб. Откъде тръгна любовта ти към джудото и от колко годишна започна да тренираш?

 

- Аз произлизам от спортно семейство, така че звучи логично точно спорта да е едно от нещата, които умея най-добре. А, любовта ми към спорта джудо се е зародила от майка ми, която също е била джудистка, въпреки че нейните амбиции за мен бяха насочени далеч от спортните зали. Тренирам джудо от 11-годишна.

 

- И за финал, един по-любопитен въпрос. Може би знаеш, че най-известната жена-боец в света Ронда Раузи също поема по пътя си от джудото. Ти някога мислила ли си за кариера на ММА боец, или смяташ да се "ограничиш" до джудото?

 

- Не смятам, че спорта джудо ме ограничава. Това е спорта, с който искам да продължа, а за бъдеще не съм мислила, но не смятам, че мога да бъда толкова всеотдайна и да се впиша добре в друг спорт. Но, специално за ММА боец, не, не желая да имам подобна кариера. Много болезнено и страшно ми изглежда. Аз дори не мога да изгледам един цял ММА двубой, а какво остава да съм част от него. Невъзможно е.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване