България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Григор Димитров си подари полуфинал и събуди България с блага вест

Прочитания: 439
25.01.2017 09:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Григор Димитров си подари полуфинал и събуди България с блага вест

Григор Димитров е полуфиналист на тазгодишното издание на Аустрелиън оупън! Нашето момче предложи супер разнообразен тенис и не остави никакъв шанс на Давид Гофен, побеждавайки го с 3:0 сета - 6:3, 6:2 и 6:4. Това бе 10-и пореден успех на плейбоя през 2017-а година.

1845399

За около 2 часа хасковлията си осигури място в топ 4 в Мелбърн и събуди България в сряда сутрин с положителни емоции. Освен това трябва да се отбележи, че хасковлията днес е именик. Православната църка отбелязва деня на свети Григорий Богослов, а Григор Димитров си направи най-хубавия подарък за празника.

От началото на двубоя Гришо демонстрира, че е решен на всичко за победа. Той редеше мощни и разнообразни сервиси, за които белгийският му съперник нямаше никакъв отговор. Правеше впечатление, че Гофен не си вярваше и се държеше в много ситуации като обречен. Това даде допълнителна увереност на Димитров и той като голям тенисист използва своите шансове, ту с ретури, ту с форхенди, ту с бекхенди.

Всичко, до което се докоснеше Григор се превръщаше в злато, сякаш е митичния цар Мидас.

В първите два сета хасковлията суъмя да пробие рано и това му помогна да ги затвори сравнително лесно и икономично. В третата част се стигна до по-сериозна битка, но и в нея нашият представител показа, че е класа над 11-ия псотавен в схемата.

След финалната точка в мача Гришо се изплези и вдигна победоносно ръце.

източник:sporta.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване