България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Голо тяло – здраво тяло: 4 причини да спим без дрехи

Прочитания: 66640
19.09.2017 14:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Дори може да свалим някой излишен килограм

Какви са ползите от добрия нощен сън? По-добро здраве, по-добър сексуален живот, по-малко хронична болка от наранявания, по-ясна памет, по-добро настроение и още много други.

А как най-лесно да се сдобием с максималните ползи от съня? Според данни на проучване ключът е като спим голи. Това обаче практикуват едва 8% от хората.

Ето няколко причини, които могат да ни накарат да променим навиците си и да започнем да си лягаме голи, ако не сме сред тази малка група.


1. Спим по-добре

Когато спим по-добре, мозъкът също работи по-добре. Проучване в Университета в Рочестър установява, че спането позволява на мозъка да отстрани токсични протеини от мозъчните неврони. Те оказват негативно влияние върху способността ни да мислим и обработваме информацията.

Установено е също така, че за да получим най-добрия сън, трябва да се понижи температурата на кожата. Това може да се случи, когато не носим нищо, което да осигурява топлина, т. е. дрехи.

2. По-малко стресирани сме

Нуждаем се от адекватна почивка, за да можем да се възстановим от натрупаните умора и напрежение и да намалим нивата на стреса. А как да си починем най-добре? Като спим голи.


3. Отслабваме

Според изследване на националните здравни институти в САЩ поддържането на по-ниска температура на тялото "ускорява метаболизма, защото организмът образува повече кафява мазнина, за да се затопли". Подобрява се също така и кръвообращението.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване