България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Време е за ски! Родните курорти дават старт на сезона

Прочитания: 686  3
15.12.2010 16:12 по статията работи: Петя Дикова

Първо Банско, а сега Боровец и Пампорово официално ще посрещат гости

За всички любители на зимните спортове предстои един особено вълнуващ уикенд – на 18 декември, събота, е официалното откриване на ски сезона в Боровец и Пампорово.

Двата курорта ще изненадат гостите си с тържества и много отстъпки през целия уикенд.

В Боровец посетителите ще могат да си купят карти за лифта на половин цена, а малчуганите ще се забавляват напълно безплатно в снежния парк "Борокидс". Това важи както за съботния, така и за неделния ден.

Освен това концесионерът на ски съоръженията в района – "Бороспорт", обяви, че цените на картите остават същите, както и през миналата зима. Еднодневната карта за всички лифтове от понеделник до петък ще струва 55 лева, a в спочивните дни – 35 лева.

Сезонната карта за туристи е 900 лева, като намалението е с 40% спрямо миналия сезон. Цената за деца и ученици пък ще бъде 650 лева за всички снежни месеци.

За предстоящата зима вече са осигурени и нови машини за изкуствен сняг. Така, освен пистите пред хотел "Рила", добра снежна покривка до пролетта ще има и на "Ястребец", и на "Ситняково".

В Пампорово също готвят изненади за своите гости. В събота, когато ще се даде старт на новия сезон, лифтовете ще бъдат безплатни. Картите в периода 19-23 декември пък ще бъдат с 50% отстъпка, т.е. ще струват само 25 лева.

През останалото време достъпът до съоръженията през уикенда ще струва 50 лева, колкото и миналата година.

От днес, за първи път в България, се въвеждат и ски-патрули по пистите над Пампорово. Те ще се грижат за реда и безопасността по снежните трасета и ще си съдействат с Планинската спасителна служба, за да санкционират недобросъвестните скиори.

Проектът е иновативен и, след като бъде тестван в курорта, може да се въведе и в цялата страна.

Банско пък вече откри ски сезона през миналия уикенд, когато по традиция по пистата "Алберто Томба" се спуснаха цял куп ветерани, при това с благотворителна цел в полза на детските ски спортове у нас.

Петър Попангелов, Марк Жирардели, Люк Алфан, Йозеф Щробъл и други трябваше обаче да се спуснат при лоши условия, тъй като в курорта нямаше достатъчно сняг.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване