България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Велосипед, който пречиства въдуха

Прочитания: 349
21.02.2014 15:02 по статията работи: Елена Стайкова

Придвижването с колело, вместо с кола, има много ползи за здравето и формата ви и допринася за намаляването на вредните емисии в големите градове. Едновременно с това обаче, един от недостатъците му е, че сте принудени да дишате газовете, изпускани от автомобилите. Което се превръща в сериозен проблем, когато живеете в многолюден и замърсен град, като Пекин например. В него дори пешеходците носят маски, за да се предпазят от замърсяването.

 

 

 

 

И тук се появява дизайнерът Мат Хоуп, който изобретява велосипед с пречиствателна система, която филтрира въздуха и го изпраща до маска, която колоездача носи на лицето си. По този начин не само че не отделяте вредни емисии, но и дишате произведения от вас чист въздух.

 

 

 

 

Идеята е страхотна, но все още само на теория. На практика – пречистващото въздуха колело произвежда енергия от 5 000 волта, поради което едва ли ще искате да го карате в дъждовно време.

 

 

 

 

Надяваме се пречистващият велосипед да премине през технически и дизайнерски подобрения (за момента колелото изглежда по-скоро налудничево, а карането му – като подготовка за апокалипсис) и да даде старт на едно по-приятно и отговорно към природата придвижване в градска среда.

 

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване