България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Бягането намалява риска от сърдечен удар

Прочитания: 487
08.02.2017 11:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Няма значение дали бягате аматьорски по 2-3 километра на ден или сте професионален състезател по маратон и ултрамаратон, бягането ще ви помогне да намалите вероятността от сърдечен удар.

Изследователите от американския колеж по кардиология препоръчват 150 минути кардио тренировка ( за предпочитане бягане или колоездене) на седмица, за да намалите риска от сърдечен удар с до 90%. Това е важно, защото голяма част от хората на средна възраст имат висок риск от сърдечен удар.

Изследването на този колеж включва 55 хиляди души на възраст между 18 и 100 години. Това е едно от най-мащабните здравни проучвания и подсказва на хората какво да направят, за да са по-здрави. В продължение на 1 година те е трябвало да правят различни кардио упражнения, като докторите ежемесечно са ги преглеждали.

В края на това изследване, учените от колежа са установили, че тези, които бягат 150 минути или повече седмично имат с 30% по-голям шанс да се предпазят от болести и 45% по-малък риск от смърт в следствие на сърдечен удар. А опасността от удар, който да ви прикове на легло е намалял с 90%.    

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване