България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Български топ спортисти заедно в благотворителна инициатива

Прочитания: 446  2
25.01.2011 13:01 по статията работи: Красимира Динева

Организарат търг с личните им предмети

Осем от звездите на българския спорт ни дават нов повод за национална гордост. Този път те няма да се борят за за златен медал, а за живота на 4-годишната Александра Маркова от Добрич, която се нуждае от лечение в Израел.

Таня Богомилова, Невяна Митева, Матей Казийски, Станка Златева, Веселин Топалов, Екатерина Дафовска, Григор Димитров и Детелин Далаклиев се обединиха около инициативата "Да протегнем на Алекс ръка!", ръководена от собственика на сайта "Център спорт" и репортер във вестник "Нова добруджанска трибуна" - Руслан Йорданов.

Той ще организира търг в интернет с лични предмети (фланелки, плувни шапки, очила, шах и др.) с автограф на олимпийските ни, световни и европейски шампиони - повечето от тях избирани за Спортист №1 на България през последните години.

Всички събрани средства ще бъдат предоставени на родителите на малката Алекс, които, благодарение на приятели и в редица други инициативи, успяха да съберат до сега около 13 хиляди лева. Парите, разбира се, са твърде недостатъчни за предстоящото лечение на детето им, но дарителските инициативи продължават.

Новата кампания ще се проведе в сайтовете centersport.org и ndt1.com през втората половина на февруари и ще продължи 7 дни. Идеята е Седмицата на доброто да се превърне в традиция, като през следващите години със средствата от продадените предмети на топ спортисти да се подпомагат талантливи състезатели от Добрич.

Профилът на Алекс във Фейсбук е "Да протегнем на Алекс ръка!" и еждневно е посещаван от хора, готови да предложат своята помощ.

Родителите на момичето са разкрили и банкова сметка: IBAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, в евро BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Be Shape Studio  5 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване