България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

България раздаде ритници за 28 медала на таекуондо турнира Sofia Open 2017

Прочитания: 707
12.03.2017 12:03 по статията работи: Sportuvai.bg

  С 28 медала за България завърши 4-тото международно първенство по таекуондо G1 Sofia Open 2017.Мащабното събитие събра в зала "Арена Армеец" над 1300 състезатели от 37 държави и над 200 клубни и национални отбори.

  Равносметката за българското участие показва 5 златни медала, 6 сребърни и 17 бронзови, като включването ни беше много силно и в ниските възрастови групи, и при големите. За съжаление, конкуренцията при вторите беше изключителна и не позволи много победи на нашите таекуондисти. Като най-значимо се очерта участието на българите при мъжете между 58 и 68 кг, където Митко Джорджев от клуб "Гладиатор" имаше равен резултат с настоящия европейски вицешампион Кетби Си Мохамед, но белгиецът спечели златото служебно. Бронзът също отиде при българин – взе го Владимир Далаклиев от "Сунг-Ри Атлантик". Другата значима победа при мъжете беше в категория до 58 кг, където Калоян Бинев, също от "Сунг-Ри Атлантик" спечели бронзов медал.

Надеждите ни при мъжете и жените – Йордан Колев, Никол Чорбанова и Теодор Георгиев – отпаднаха на четвъртфиналите.При кадетите (12-14 години) имаме два заслужени златни медала – на Александър Джорджев от "Гладиатор" (до 57 кг) и Даниел Лaджев от "Августа" (до 47кг). Сребърни медали при кадети, младежи и девойки спечелиха Мари Илиева от "Таекуондо Фитнес", Стефан Стаменов – "Сунг-Ри Атлантик" и Христо Богданов от "Кентавър". При децата се отличиха със злато Делина Стоянова (до 27 кг), Димитър Влайков от (до 30 кг) и Марио Николов (до 40 кг) – всички от клуб "Кондор 2000". Сребро спечелиха Виктория Димитрова от "Кондор 2000", Марио Кафеджийски от "Рамус" и Цветомир Богданов от "Мишън".

 Силно се представиха като цяло родните клубове, като най-много или значими медали отнесоха "Августа", "Гладиатор", "Кондор 2000", "Рамус", "Сунг-Ри Атлантик" и "Класа". Основният организатор на турнира Димитър Михайлов и вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо сподели, че турнирът е бил изключително високо оценен като цялостна организация и рефериране от представителите на международната таекуондо общност. Това беше първото ранкингово състезание, одобрено от Световната таекуондо федерация и Европейския таекуондо съюз, което се провежда в България, и един от тестовете за готовността на страната ни да домакинства на световно първенство след година. 

източник: sporta.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване