България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Божествената сила на нара

Прочитания: 420
05.11.2013 11:11 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: Thinkstock/Guliver

Нарът - храната на боговете. Неслучайно този мит витае в пространството от хилядолетия. Хранителната стойност, която притежава червеният плод е повече от достойна за уважение. Изненадващ е друг факт - не са много хората, знаещи за тях. За да разсеем всички евентуални съмнения в думите ни, споделяме ви три повече от убедителни причини да ни повярвате.Консумацията на нар:Подобрява имунната система. За да се пребори с болестта, тялото се нуждае от един основен витамин - витамин C. Вместо да се претоварвате с прекалена консумация на цитрусови плодове, съветваме ви да хапнете нар. Сега ще ви зарадваме с новината, че една семка от този свещен плод съдържа 40% от нужната на организма доза витамин С за деня.

 

 

Подобрява сърдечната дейност. Ако сте загрижени за здравето на сърчицето си, яжте нар. Освен, че понижава нивото на холестерол, консумацията на ценния плод регулира кръвното налягане.

 

 

Предотвратява преяждането. Макар толкова малки, тези плодове имат изненадващо високо съдържание на фибри - една от най-важните хранителни съставки за устойчива загуба на тегло. Чрез консумацията на нар, организъм остава сит по-дълго време, което ви предпазва от нежелана злоупотреба с храна.

 

 

Връзвайте обувките и към пазара за нар! :) Съветваме ви да се запасите с по-голямо количество от южния плод. Най-правилното решение, което можете да вземете, е да включите червения приятел в сутрешното си меню. Освен огромна доза здраве, нарът ще ви даде чудесен старт на деня, изпълнен с полезности от всякакъв вид. Не се колебайте, а действайте. Ако смятате, че днешният ден вече е пропуснат, направете утрешния в пъти по-хубав!

 

 

Желаем ви усмихната седмица с полъх на южно здраве!

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2676
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Flowin Bulgaria |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване