България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Яжте тези храни, за да имате плоско коремче

Прочитания: 538
15.09.2017 14:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Ако искате да изваете плоско коремче, трябва да знаете, че ежедневното правене на коремни преси не е достатъчно. Всъщност упражненията осигуряват едва 10% от извайването на тази област от тялото, а останалите 90% зависят от правилния хранителен режим. Под правилен се разбира такъв, включващ подходящото съотношение между въглехидрати, мазнини и протеини, например 40% от калориите да идват от протеин, 40% от въглехидрати и 20% от мазнини.

Освен това, ако искате плочки на корема, трябва да забравите за бързите въглехидрати и трансмазнините. А какво да включите в менюто си, за да забързате процеса на топене на мазнини в тази област, може да видите в следващите редове:

 

Зелено кафе

Зеленото кафе съдържа хлорогенна киселина, която спомага за изгаряне на натрупаните мазнини и стимулира метаболитната активност на черния дроб, което също спомага за по-бързата раздяла с мазнинките в тялото.

 

Ябълки

Този плод е с високо съдържание на пектин. Той има свойството да ограничава количеството на мазнините, които клетките на тялото могат да поемат. Ябълките също така съдържат голямо количество фибри, които създават усещането за ситост и по този начин спомагат да се намали общия прием на калории през деня.

Риба и ядки

По-мазните риби като сьомга, скумрия, сардина, а също така и ядките, са богати на омега-3 мастни киселини, които ускоряват изгарянето на мазнините и увеличаването на чистата мускулна маса и забавят усвояването на въглехидратите от стомашно-чревния тракт, като така намаляват инсулиновите пикове. Омега-3 мастните киселини спомагат и за производството на лептин, хормон в тялото ви свързан с по-високото изгаряне на калории.

 

Авокадо

То е не само вкусно, но и съдържа олеинова киселина, която магически намалява усещането за глад. В допълнение е богато на фибри и мононенаситени мазнини, с което се превръща във враг номер едно на излишните килограми.

 

Цитрусови плодове

Те съдържат флавоноида нарингенин, който е стимулира черния дроб да изгаря мазнините, поемани с храната, вместо да ги складира и по този начин спира наддаването на килограми. 

 

Киноа

Тази зърнена храна съдържа малко калории, но за сметка на това голямо количество фибри, които ще ви държат далече от хладилника часове наред. Освен това честия прием на киноа ще помогне за извличането на мазнините от тялото ви и справяне с високите нива на "лошия" холестерол. 

 

Домати

Доматите имат ниско съдържание на калории. Един малък домат има едва около 16 калории. Доматите също така са богати на разтворими и неразтворими фибри. Първите подпомагат добрата чревна флора и увеличават чувството на ситост, а вторите се свързват с мастните молекули и предотвратяват тяхното усвояване.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване