България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Черногорец постави рекорд за най-дълго лежане

Прочитания: 308
07.08.2014 18:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Div.bg

В Черна гора има състезание за най-дълго лежане, което е спечелено от Марко Джурович, който е успял да лежи на поляна под едно дърво невероятните 35 часа. Ще ви се стори лесно и че не трябват никакви усилия да лежите 35 часа, но се замислете, че на състезателите не им е позволено да стават дори да отидат до тоалетна. За победата си Дурович е спечелил 300 евро от организаторите.

Това постижение може да се нарече и световен рекорд в тази дисциплина. Победителят от миналата година е издържал "само" 32 часа. Тази година в състезанието участваха и рекорден брой претенденти за короната най-мързелив човек - 13 човека. Те са имали право да четат книги, играят на игри, да си говорят и дори да гледат телевизия, само не е трябвало да стават. Яко, а? Лежиш цял ден и накрая ти дават пари.

Черногорците са популярни със своя мързел и на този фестивал е имало и друго много интересно състезание. Състезание на 50м, но тук Юсейн Болт няма да има никакъв шанс. Победител е този, който последен пресече финалната линия и то без да спира да се движи.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване