България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Цамбуркане или трениране?

Прочитания: 206
26.03.2013 17:03 по статията работи: Марина Митева

Предимствата на аква спортовете

Източник: health.bg

Напоследък станаха доста популярни все някакви спортове във вода, като не говоря за чистото плуване или пък плаване. Става въпрос за така наречените "аква спортове" или по простичко казано - аква таебо, аква зумба, аква аеробика и тем подобни.

 

Със сигурност е доста готино да си слушаш любимата музика и да си се плацикаш в басейна, а горкият инструктор отпред да се мъчи на жаркото слънце и да ти показва разни движения. Но инструкторите да му мислят... Аз исках да изтъкна всички предимства на аква спортовете, като цяло.

 

На първо място, ще сложим естествено забавлението. В басейна една тренировка минава в пъти по бързо от всяка друга. Ако сте с приятели още повече. А и никой не може да види дали ги правите перфектно стъпките.

 

Второ, залагаме на по-голямото натоварване във водата. На всички е известно това, че в басейна сме по-тромави, но пък един ритник във водата се равнява на поне 10 във въздуха. Супер, а?

 

Продължаваме с разхлаждането - аква тренировките са в пъти по-приятни именно и заради фактора "изпотяване". В басейна си е кеф да скачаш и повече от един час.

 

И не на последно място по важност слагам спокойствието, което носи водата. Това си е доказан факт, че само ако гледате една водна повърхност няколко минути, ще започнете да се реете като вълна по нея. А какво да говорим, ако сте именно точно тази вълна, докато правите аква аеробика ;)

 

Ето ви и едно мини клипче за аква зумбата. На мен ми се струва готино, а на вас?

 

 

А сега ни дайте и по едно лайкче на страницата ни във Фейсбук. Обещаваме, че ще ви "заливаме" с полезна спортна информация :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване