България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Християн Стоянов защити световната си титла на 1500м

Прочитания: 218
05.08.2014 17:08 по статията работи: sportuvai.bg

Антоан Божилов спечели бронзов медал на дълъг скок

Източник: личен архив

Повече от успешно се представиха българските представители на световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания, във възрастова група до 23 години. Християн Стоянов защити титлата си от миналата година в дисциплината 1500м. Той срази конкуренцията си и победи  с резултат от 4.29 минути. Той поведе бягането от самото начало и победи с голяма разлика съперниците си от Тайланд и САЩ, които спечелиха съответно сребърен и бронзов медал. Възпитаникът на треньора Веселин Георгиев спечели в същата дисциплина предишното първенство, провело се преди 12 месеца в Пуерто Рико. "Доволен съм от постижението, все пак съм двукратен световен шампион. Бягах сам през цялото време, бях готов за по-добър резултат, ако имаше конкуренция" бяха първите думи на Стоянов.

Другия представител на България на шампионата в Лондон Антоан Божилов спечели бронзов медал в надпреварата в скока на дължина. Неговия резултат от 5.67 е далеч от личното му постижение, но възпитаника на треньора Георги Недев участвал в състезанието с травма.

Утре Християн Стоянов ще участва в надпреварата на 800м, където също е един от фаворитите за титлата. Той е медалист от националния шампионат в България именно в тази дисциплина и се очаква да защити силните си резултати в дисциплината.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване