България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Фуутура Къп се проведе въпреки тежката зимна обстановка

Прочитания: 127
27.01.2014 09:01 по статията работи: Боян Кърпачев

За участниците в турнира на Фуутура не съществуват жълти и червени кодове за времето. Те играят на открито в деня, в който зимата дойде и донесе температура от минус 10 градуса и при непрекъснат сняг и вятър. Турнирът се преведе на терените на Баухаус Арена и БАМФ.

1173474

6 отбора по минифутбол се впуснаха в тежка надпревара по системата "всеки срещу всеки", за да постигнат най-добри показатели и да грабнат втората Фуутура минифутболна купа. Участниците – всеки от които заслужаваше отличия – най-малко поради геройското и в същото време спортментското си поведение по време на всичките мачове в тежките условия – бяха отборите на Близу, Ф Лацио, Тракия, Куфарите, Глутницата и БГ електроник.

Естествено, не това бе предварителната схема на турнира, но поради атмосферните условия се отказаха още редица доказани минифутболни отбори – Френдс Юнайтед, Телеграф, Люлин и др. и нарушиха планираната схема от 3 групи.

След като постигнаха 5 безапелационни победи, първото място закономерно заслужи отборът на Ф Лацио (Елин Пелин), воден от капитана си Иван Александров, като освен това – също безапелационно и в същото време рядко срещано поради ред обстоятелства – техни играчи обраха и всички индивидуални купи и отличия – купи за най-полезен играч, голмайстор и едногодишна карта с отстъпки в търговската мрежа за най-добрия вратар.

На второ място се класира редовния участник по корпоративни и любителски турнири – отбора на Близу, като единствената им загуба бе именно срещу бъдещите шампиони, а в директния сблъсък в последния кръг за второто място надделяха над друг традиционен турнирен отбор – Тракия. Турнирът беше вещо ръководен от главния координатор – доц. д-р Митко Червеняков – наставник на Академик София и НСА в най-добрите им години, а на терена – редом с мъжете – и като главен съдия на турнира, се изявяваше и най-добрата реферка в България – г-ца Гутева. Те заслужиха и правото да наградят трите най-добри отбора и тримата най-добри играчи на турнира.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване