България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Флорин Тудор: Тренировките по Канго Джъмпс са толкова забавни, че не разбираш кога фланелката ти става мокра

Прочитания: 607
06.01.2014 09:01 по статията работи: Боян Кърпачев

Топ инструкторът от Румъния гостува в страната ни за специален курс

След разтърсващото коледно парти с повече от 50 участници на нашите приятели от Be Shape Studio, решихме да зададем няколко въпроса на гостуващият от Румъния топ инструктор по Канго Джъмпс Флорин Тудор. Интервюто, което бе осъществено благодарение на Росен Димитров, стана доста свежо, а повече от интересно ни беше да научим, че благодарение на този спорт той е успял да смъкне повече от 20 килограма. Но да не разваляме повече изненадата, вижте сами:

 

 

 

Здравейте, от колко време се занимавате с Канго Джъмпс и какво Ви запали по този спорт?

 

През 2009 година тежах 120 килограма. Бях много нещастен и изобщо не се чувствах добре. Бях пробвал много диети и различни хранителни режими, но никой от тях не подейства. Тогава чух за Канго Джъмпс и реших да направя още един опит в битката с килограмите.

Още от първият път когато сложих обувките разбрах, че искам да се занимавам с този спорт. За шест месеца свалих 20 килограма, после станах инструктор.

 

 

От колко време сте треньор, водили ли сте занимания по други спортове?

 

Тренирал съм водна топка, но това беше преди много време. Когато бях по-млад танцувах и се занимавах с хореография. Това наистина ми помага сега, когато съм собственик на Канго Джъмпс зала "K FIT by Florin Tudor" (www.kfit.ro) в Букурещ, Румъния. Там от две години имам ежедневно по две тренировки във всички стилове Канго Джъмпс (TTR, Power and Kick).

 

 

Нужно ли е да имате специално обучение?

 

Да, аз съм Канго Джъмпс инструктор от 2009 година. Помогнал съм на много хора да станат Канго Джъмпс инструктори. Тези които искат да са занимават с този вид спорт е нужно да се обърнат към Канго клуб България за нужното обучение и подготовка. Само те са оторизирани да дават лиценз за България.

 

 

Защо предпочитате Канго Джъмпс пред другите спортове?

 

Предпочитам да тренирам Kangoo Jumps вместо друг спорт, защото е много здравословен, предпазва гръбначния стълб и ставите. Също така, когато тренираш не ти е скучно и не се изискват много усилия, защото класовете са много забавни и не осъзнаваш, колко бързо фланелката ти става мокра!

 

Освен това по време на едночасово Канго Джъмпс занимание могат да се изгорят до 1200 калории.

 

 

За кои възрасти е подходящ този спорт?

 

Няма физически ограничения. Единствено зависи от тонуса на спортуващия. Най-възрастната ми клиентка е на 63 и е в доста добра физическа форма.

 

 

Кой стил водите сега?

 

Предпочитаният от мен стил е TTR, което означава настройване, тон и ритъм. Този стил свързан с много хореография, която е близка до танца и никога не може да омръзне, защото винаги има нови движения и винаги можеш да научиш нещо ново. По мое мнение TTR извежда Канго Джъмпс на едно ново, по-високо ниво.

 

 

Как се представиха българските участници на отворения урок в Be Shape студио?

 

Бях изненадан, че нивото в България е толкова високо. Спортуващите научиха много бързо хореографията което потвърди, че в зала Be Shape инструкторите* са много добри, въпреки че Канго Джъмпс се развива в България от по-малко от 2 години.

 

*Росен Димитров, Теодора Йовкова и Роси Янарис

 

 

Желаете ли да кажете нещо на българската аудитория?

 

Бих желал да благодаря на Росен за поканата му в неговия клуб. Беше страхотно преживяване и се надявам да го повторим.

 

 

 

1149966

Флорин (вляво) и Росен (дясно)

 

На сцената главната звезда беше Флорин Тудор, който представи най-новата тенденция в Румъния TTR, подкрепян от Росен Димитров (лицензиран инструктор) от българска страна, който представи програмата Канго КИК. 

 

1149964

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Flowin Bulgaria |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване